Benihort, premiada per la Cambra de Comerç com a "Pime Exportadora 2021"

En Deer Export, Macer, Mielso i Peronda Group també han sigut guardonades

Economía 20 de julio de 2022 Redacció Redacció
DSC_0696x

El jurat dels Premis a l'Exportació de la Cambra de Comerç de Castelló, corresponent a l'edició del 2021, ha resolt guardonar enguany a la Cooperativa Agrícola San Isidro de Benicarló com a “Pime Exportadora”. Es reconeix així la trajectòria de Benihort que ja destina quasi el 50% de la seua producció hortofructícola a l'exportació.

La cooperativa benicarlanda ha sigut distingida per la Cambra de Comerç en la categoria de Pime Exportadora. L'empresa centra la seua activitat en l'àmbit de les hortalisses i cítrics, llavors i comercialització dels seus propis productes. Fundada en 1946, les diferents generacions que han format part d'ella han sabut contribuir al fet que es convertisca en un referent en el món del cooperativisme de la Comunitat Valenciana, amb prop de 1800 socis. Ancorada en un privilegiat enclavament com és la comarca del Baix Maestrat, té una producció anual que supera les 80.000 tones de cítrics i hortalisses.

Va ser a partir de 1958 quan va començar el seu desenvolupament, iniciant una etapa de constant i equilibrat creixement que l'ha encimbellada fins a ocupar el tercer lloc en el rànquing de cooperatives de la Comunitat Valenciana. La diversificació dels seus serveis ha resultat clau per al seu creixement, incorporant la venda de llavors, carburants, àrea de transports, supermercat propi i botiga en línia.

Tal com descriu el director general de Benihort, Guillermo Edo, “la crisi de 2008 ens va fer replantejar la nostra estratègia comercial i posar el focus en la internacionalització, que ens ha portat a comercialitzar en l'exterior el 80% de la nostra producció citrícola, i en hortalisses hem aconseguit exportar una quota d'un 40%”. A través de la seua xarxa de transport, Benihort comercialitza els seus productes en països com Alemanya, Itàlia o França, territoris d'Europa de l'Est i països nòrdics. L'empresa compta amb una xarxa comercial pròpia en els mercats centreeuropeus i forma part de la xarxa comercial de Anecoop, que comercialitza per tot el món, a través de les seues filials i clients. Actualment, quasi el 50% de la seua producció hortofructícola està destinada a l'exportació.

La seua política de qualitat i traçabilitat és fonamental també per a treballar amb èxit. En l'actualitat, amb un equip de treball ampli i multidisciplinari, enfoca el seu creixement cap a nous mercats promovent una agricultura productiva i sostenible.

Els Premis de la Cambra de Comerç de Castelló estan patrocinats per Banc Sabadell i han premiat també en la categoria de Pime Exportadora, a Deer Export SL, de la Vall d'Uixó, amb el guardó que li acredita com a millor Empresa Emprenedora. També les empreses Macer i Mielso, totes dues d'Almassora, per la seua Trajectòria Internacional han sigut distingides. Finalment, el Premi Extraordinari ha recaigut en aquesta ocasió en Peronda Group.

Te puede interesar
Lo más visto