Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Miguel Mínguez: “L'ampliació del Centre de Salut Integrat de la Vall d'Uixó ha permés obrir 24 noves consultes i incorporar Salut Mental”

Sanitat ha invertit 2 milions en aquests nous espais i un altre mig milió a reformar els antics

Sanitat 22 de julio de 2022 Redacció Redacció
GVA VALL 13

L'ampliació del Centre de Salut Integrat de la Vall d'Uixó ha suposat quasi duplicar la seua superfície, obrir 24 noves consultes i incorporar Salut Mental a la cartera de serveis, segons ha destacat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, en la seua visita al centre sanitari.

La nova edificació, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, s'ha construït sobre el solar de les antigues dependències de la Tresoreria de la Seguretat Social, que estaven adossades a l'antic centre i que es van cedir a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La millora ha costat 2 milions d'euros i ha suposat ampliar en 1.400 metres quadrats les instal·lacions, fins a aconseguir una superfície total de 3.000 metres cudrados.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha destacat que “significa un increment al doble de l'assistència sanitària proporcionada pel propi centre, un increment al doble de la superfície construïda, la qual cosa suposa un impacte important probablement en l'estat de salut de la població de la Vall d'Uixó”.

D'aquesta manera, després de l'ampliació, el programa assistencial del centre es compon de Punt d'Atenció Continuada amb quatre consultes d'urgències i dos boxs; àrea de Rehabilitació amb tres consultes, un gimnàs i dos boxs; àrea de Pediatria amb sis consultes; 23 consultes de Medicina de Família i Infermeria; 4 consultes d'Atenció Especialitzada; Àrea Maternal amb dues consultes i un gimnàs propi; consulta d'Odontologia preventiva; sala d'Extraccions; sala d'Electrocardiograma; Radiologia i Salut Mental.

Reforma de l'edifici originari per valor de mig milió d'euros

A més de l'ampliació ja escomesa, també està en marxa la reforma de les dependències anteriors a l'ampliació. En aquesta altra fase, “en la qual s'invertiran quasi 500.000 euros”, segons ha detallat Mínguez, s'actuarà sobre una superfície de 1.600 metres quadrats.

Tal com ha indicat el conseller de Sanitat, “s'estima que dins d'aproximadament 6 o 7 mesos estarà finalitzada l'obra i, per a llavors, el centre s'haurà renovat per complet sense interferir en el servei assistencial”.

Així mateix, ha afegit que “el nostre compromís és millorar l'atenció sanitària de la ciutadania i amb aquest projecte complim amb el nostre compromís d'oferir a la població de La Vall d'Uixó millors recursos assistencials i de major qualitat. De fet, aquesta és una ampliació reivindicada durant molt de temps, i hui tenim ja l'honor de posar-la a punt en aquests moments”.

Dotacions d'alta tecnologia

Durant la seua visita, el titular de Sanitat també s'ha referit a les dotacions d'alta tecnologia que rebrà el Departament de Salut de la Plana a través del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha informat que ja s'ha adjudicat per un valor de quasi 574.000 euros un equip de ressonància magnètica i ha afegit que les obres per a instal·lar-lo a l'Hospital de la Plana començaran després de l'estiu.

Més personal en tots els nivells assistencials

Miguel Mínguez també ha destacat que el Departament compta amb més personal en tots els nivells assistencials. De fet, s'han creat 211 places noves estructurals en el marc del Pla que contempla incrementar fins a 6.000 les places de nova creació per a tota la Comunitat Valenciana.

Finalment, el titular de Sanitat ha recordat que s'han invertit en el Departament un total de 15 milions d'euros des de 2015. Així, l'any passat es van emprar 5,6 milions d'euros en l'ampliació de la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital de la Plana, que va permetre al centre sanitari doblegar la seua capacitat de llits per a pacients crítics

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter