Castelló ampliarà horaris i rutes dels ecoparcs mòbils amb la posada en marxa d’un tercer vehicle

La ciutat incrementà més d’un 20% les tones recollides en els ecoparcs al 2021 gràcies a una major presència pels barris

General 31 de julio de 2022 Redacció Redacció
23-07-2022 Garcia tercer ecoparc mòbil (2)

L’Ajuntament de Castelló posarà en marxa un tercer ecoparc mòbil al mes de setembre. L’adquisició, per un valor total de 81.790,56 euros, permetrà “complir amb els objectius d’ecoparcs mòbils a la ciutat, multiplicant per sis la presència a tots els barris de Castelló”, segons ha detallat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia.

Així doncs, el tercer ecoparc també permetrà ampliar horaris i rutes al llarg de tota la setmana, ja que els ecoparcs mòbils recorren tots els barris de la ciutat de dilluns a dissabte i en horari de matí i vesprada. A més, segons explica el regidor Garcia, “l’objectiu no és sols fomentar el reciclatge, sinó facilitar la manera adequada de gestionar eixos xicotets electrodomèstics o residus diaris que, tot i que pesen molt poc, són molt contaminants”.

Garcia també ha convidat a la ciutadania a que s’involucre en fer ús d’aquestos serveis que ofereix l’Ajuntament i ha insistit en la necessitat de seguir realitzant campanyes d’educació ambiental per tal de cuidar la salut i la sostenibilitat de la ciutat. Cal destacar a més que, a banda dels tres ecoparcs mòbils, la ciutat també compta amb un ecoparc fixe ubicat a Quadra Tercera, 5.

De fet, en els darrers anys el consistori ja havia ampliat els serveis de l’ecoparc mòbil amb un nou horari vespertí, més presència i més punts de recollida. Això, junt amb l’impuls al reciclatge que desenvolupen tant l’administració local, com la provincial i autonòmica, ha permés que Castelló incrementara més d’un 20% les tones recollides en els ecoparcs al 2021, respecte a les dades del 2020.

Cal recordar que els ecoparcs són instal·lacions de recollida selectiva on es pot depositar residus que no són aptes per als contenidors de carrer i que necessiten un tractament especial. Es tracta d’electrodomèstics, restes d’obra o de poda, mobles, fusta, pneumàtics, aparells electrònics, oli, roba, medicines, entre d’altres.

Te puede interesar
Lo más visto