Onda suma 30 noves llicències industrials durant 2022 que superen els 20 milions d'euros d'inversió exterior

El Pla d'Acció Onda Logistic aconsegueix ja 108 milions en noves inversions i s'aferma com a garantia de competitivitat

Economía 25 de julio de 2022 Redacció Redacció
actividad industrial (1)

La inversió industrial no cessa a Onda, i és que només en la primera meitat del 2022 han sigut 30 les activitats que les empreses han donat d'alta en el pol logístic ondense, sumant 20 milions d'euros d'inversió. D'ells, huit milions corresponen a noves instal·lacions fotovoltaiques, prop de nou milions a inversions en maquinària, un milió en ampliació o noves infraestructures i dos milions en noves activitats.

Amb això es demostra l'èxit del pla d'acció Onda Logistic per a atraure noves inversions a la ciutat, afermant-se com una garantia per a les empreses. Així, cal sumar les 44 llicències concedides en el 2019 que van aconseguir els 20 milions d'euros; les 38 llicències de 2020, que van arribar als 50 milions d'euros; i, finalment, la inversió exterior del 2021 que va aconseguir els 18 milions. En total, en els últims quatre anys Onda Logistic ha aconseguit atraure inversions empresarials per valor de 108 milions d'euros.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha comentat que “les xifres demostren el creixement empresarial i econòmic de la ciutat, que es tradueix en més i millors ocupacions, però som inconformistes i des del govern municipal continuem treballant per convertir Onda en referent mundial i consolidar-nos com a pol logístic del Mediterrani”.

La primera edil també ha reivindicat, una vegada més, la necessitat de dur a terme una estratègia energètica que acabe amb la “sagnia de preus que està ofegant als nostres sectors productius”.

“El Govern d'Espanya i la Unió Europea han d'escoltar les nostres empreses i revisar la legislació per a fer possible una transició verda escalonada, i han d'assumir les infraestructures i inversions necessàries. L'objectiu tots el compartim i ningú el qüestiona: reduir la dependència del gas i augmentar l'ús de fonts renovables. Però no podem exigir a les nostres empreses que arriben ràpid a la meta quan ens hem oblidat de construir la carretera”, ha manifestat l'alcaldessa.


Raons per a invertir a Onda

Entre els avantatges que influeixen en què les companyies trien Onda estan les modernes instal·lacions, ubicació estratègica, assessorament laboral o els incentius fiscals i bonificacions en els impostos de l'IAE i ICIO.

Recentment, el consistori ha reeditat la línia d'Ajudes al Foment de la Contractació, l'objectiu de la qual és fomentar la inserció dels veïns i veïnes, realitzant aportacions econòmiques de fins a 4.000 euros per a les empreses que contracten persones desocupades del municipi.

D'altra banda, l'Ajuntament ha tornat a posar en marxa l'Oficina d'Acceleració Empresarial, un servei gratuït a les empreses amb la finalitat d'agilitar els tràmits i solucionar les seues necessitats en la màxima brevetat.

Importants millores

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda està realitzant importants millores al parc industrial amb l'objectiu de millorar l'àrea i revaloritzar-la. Amb aquest propòsit ja s'han destinat 1,9 milions d'euros a actuacions de millora com la implantació de fibra òptica, control de trànsit a través de càmeres connectades a la Policia Local, instal·lació de 1.079 lluminàries LED, instal·lació de més de 100 hidrants, millora i ampliació de zones verdes i senyalització i pintura, entre altres. També està en marxa la constitució de tots els polígons de la ciutat com a Entitats de Gestió i Modernització. 

Te puede interesar
Lo más visto