L'Autoritat Portuària de Castelló avança en el seu procés de transformació digital

Conclou la fase d'anàlisi de la maduresa digital de PortCastelló

General 26 de julio de 2022 Redacció Redacció
Transformación digital

Les consultores SEIDOR i TEIRLOG INGENIERÍA, empreses adjudicatàries del contracte de licitació del Pla de Transformació Digital del port de Castelló, han finalitzat la fase de diagnòstic de maduresa digital de PortCastelló, la primera etapa en el camí cap a la transformació digital del port.

Després de més de dos mesos d'anàlisi profunda de l'activitat quotidiana de l'organització, aprofundint en aspectes com l'estratègia digital, la relació digital amb el client, els productes i serveis de l'organització i l'ús de la informació actual, entre altres, s'ha arribat a la conclusió que el Port de Castelló es troba en un estat incipient de maduresa digital. Existeixen dimensions amb un elevat grau de digitalització com són la d'estratègia i l'orientació al client, no obstant això, presenta oportunitats de millora en àrees com a persones, processos, informació, tecnologia i productes i serveis.

Els consultors emfatitzen el fet que PortCastelló sintetitza la sostenibilitat i la transformació digital dins de la seua estratègia corporativa. Aquesta aposta decidida és clau perquè el procés de digitalització siga assumit per tots els membres del port. El compromís ferm de l'equip directiu perquè la transformació digital s'aferme en l'organització també es destaca com a factor decisiu de l'anàlisi.

En paraules del president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, "únicament apostant per la transformació digital del nostre port aconseguirem ser competitius i solament si fem aqueix trajecte acompanyats per tots els membres de la comunitat portuària aqueixa transformació respondrà a les necessitats dels nostres clients i aconseguirà ser plenament satisfactòria".

Un altre punt que sobreïx en el diagnòstic presentat fa referència als valors. Destaca el protagonisme en l'activitat quotidiana de conceptes com la transparència, l'honestedat, la integritat i la sostenibilitat, així com la millora contínua dels processos, la innovació i la col·laboració i el treball en equip. Elements recollits en el Codi Ètic i de Conducta de l'entitat, així com en la Política del Compliance Penal recentment aprovada pel Consell d'Administració de l'organisme.

El següent pas en el full de ruta després de l'etapa de diagnòstic de maduresa digital, determinarà els àmbits de millora que l'Autoritat Portuària de Castelló ha de recórrer per a transformar digitalment la seua manera de ser i fer, i convertir-se així en un port de referència.

Te puede interesar
Lo más visto