Rototom serà el primer festival d'Espanya a mesurar i certificar la seua petjada de carboni

Rototom Sunsplash serà el primer festival a Espanya a obtindre un certificat d'emissions de CO₂ que verifique i convertisca en tangible la seua petjada de carboni per a poder mitigar i revertir l'impacte sobre el medi ambient

11 de julio de 2022 Redacció Redacció
SUN19_0820_MUSICA_MAIN-STAGE_MORGAN-HERITAGE_CC_005-1

A través de Tuaw, el festival ha delegat en Global Omnium, referent en la descarbonització del sector turístic, l'elaboració i implementació d'un projecte de neutralitat en carboni que inclou l'anàlisi dels seus nivells de consum energètic i la localització i mesurament dels seus focus d'emissions.

A través de la recopilació de dades primàries, del càlcul del sostre d'emissions i altres mesuraments en temps real, s'obtindrà un certificat de conformitat de COâ‚‚ validat reconegut per Aenor, l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació.

Es tracta de mesurar l'impacte real de l'activitat del festival en l'entorn, veure quina és la petjada de carboni, per a poder reconvertir-la en accions amb impacte positiu. Un equip de 15 professionals monitorarà totes les activitats necessàries per a celebrar el festival i mesurarà dades com el nombre d'assistents i el mitjà de transport triat per a arribar a Benicàssim; els desplaçaments necessaris per a tancar contractes amb artistes; els viatges dels propis artistes; el sistema d'il·luminació o els consums durant el festival.

Amb el plus del mesurament de la seua petjada de carboni, Rototom Sunsplash afronta una nova edició com a festival ‘plastic free’. Sense botelles d'aigua però amb més fonts i casetes de recàrrega hídrica, amb la col·laboració i participació en aquesta logística de l'empresa de l'empresa Tuawa+Global Omium i Ecozona Iberian. I advocant de nou pel seu sistema de gots reutilitzables i amb fi solidària. Enguany tota la recaptació dels gots serà per a l'Associació Conquistant Escalons -fundada per afectats de Distròfia Muscular de Cintures 1F-D2, causada per una mutació que els fa immunes al VIH- al costat de CASDA (Associació Ciutadana contra la SIDA de Castelló).

Lo más visto