Igualtat licita per 15,8 milions d'euros les obres de la residència i centre de dia públics de Castelló de la Plana amb 120 places per a persones majors

Aitana Mas destaca el nou model residencial impulsat per la Conselleria, pensat perquè les persones es troben com en les seues llars

General 27 de julio de 2022 Redacció Redacció
220725_VICE_foto_residencia_castelló

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet públic l'anunci de la licitació per a la redacció del projecte i execució de les obres de la residència i centre de dia per a persones majors en situació de dependència de Castelló de la Plana, per un import de 15.861.652 euros. 

Segons la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, la nova residència pública de Castelló de la Plana es construirà seguint el nou model utilitzat en totes les infraestructures incloses en el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials, que es basa en xicotets mòduls de convivència, on les habitacions seran individuals o dobles, i cada espai comptarà amb una xicoteta cuina office independent.

Així, el nou centre, que tindrà forma de ‘L’ entorn d'una plaça enjardinada, tindrà una altura de 4 plates i una capacitat de 80 places residencials i 40 més com a centre de dia.

Les noves infraestructures públiques que s'estan posant en marxa des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives “estan dissenyades tenint en compte el model residencial que es va projectar la passada legislatura i els aprenentatges extrets de la COVID-19”, ha assenyalat la vicepresidenta.

En aquest sentit, ha recordat que l'atenció centrada en la persona és “un dels puntals que centra la gestió del Consell del Botànic, on el benestar de les persones usuàries dels serveis públics és prioritària per damunt d'objectius de caràcter econòmic, que moltes vegades acaben llastrant l'atenció que reben".

"Volem que les persones es troben en un espai que els recorde el màxim possible a una llar", per la qual cosa s'aposta per espais més reduïts, on es permetrà que les persones puguen portar objectes propis per a decorar les seues habitacions, ha apuntat.

Així mateix, ha incidit en què amb aquest objectiu "s'estan dissenyant espais organitzats en mòduls de convivència, que emulen la vida d'un habitatge particular", i tenint també en compte criteris de sostenibilitat, amb plaques fotovoltaiques, dissenys bioclimàtics i sistemes de climatització i il·luminació més eficients.

L'espai dels mòduls quedarà distribuït entre habitacions, que seran simples o dobles, i tindran bany accessible integrat en cadascuna d'elles; menjador amb una zona office, on es podran realitzar tallers de cuina per a les persones residents, i una sala d'estar plantejada com un espai obert i vinculada a una terrassa.

Les residències també comptaran amb un bany accessible de suport convivencial pròxim al menjador; espais comuns necessaris per a les teràpies especialitzades; llocs perquè les persones usuàries puguen trobar-se amb les seues famílies, incloses zones intergeneracionals amb parcs de jocs; i zones de cures especials, on se situaran habitacions "tipus UCI" amb oxigen i zona de control d'infermeria continu.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto