Ximo Puig destaca que el Bo Cultural beneficiarà a 52.000 joves en la Comunitat Valenciana i suposarà un impuls important per a tot el sector

“Invertir en cultura és invertir en persones lliures”, afirma el responsable del Consell, que destaca que el bo representa un suport necessari per a les 774 llibreries, 409 sales de cinema, 283 museus i l'àmplia xarxa de teatres

Cultura 26 de julio de 2022 Redacció Redacció
20220725_PRE_Foto1_bonocultural_joven

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Bo Cultural Jove posat en marxa pel Govern beneficiarà a uns 52.000 joves de la Comunitat Valenciana i suposarà un “pas avant” per a avançar en la “democratització” de l'accés a la cultura, a més d'un “impuls” per a un sector que genera riquesa i ocupació.

El president ha participat, al costat del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, en la presentació en el Museu de Belles arts de València d'aquesta iniciativa d'àmbit estatal, dirigida a totes aquelles persones joves que hagen complit o vagen a complir 18 anys en 2022. A l'acte ha assistit també la consellera de Cultura, Raquel Tamarit.

“Invertir en cultura és invertir en persones lliures”, ha afirmat el cap del Consell sobre aquest bo, que permetrà que cada jove puga gastar els 400 euros de l'ajuda en l'oferta cultural que més li interesse, atorgant així autonomia per a fer ús d'aquests diners amb respecte a les seues preferències. 

Per a això, haurà de donar-se d'alta a través de la web www.bonoculturajoven.gob.es fins al 15 d'octubre i tindrà un any, des de l'activació del bo, per a disposar dels 400 euros amb els quals invertir exclusivament en cultura. 

Impuls a les indústries culturals

El president, ha ressaltat que el programa permetrà injectar de manera global 210 milions d'euros en el sector cultural -21 milions en la Comunitat- el que suposarà una “aportació necessària” per a una indústria que en el territori valencià compta amb 774 llibreries, 409 sales de cinema, 283 museus i una àmplia xarxa de teatres.

“Aquest bo, en definitiva, serà un reforç important per a un sector que genera treball, que genera riquesa, i, el més important, que genera valors”, perquè “això és la cultura: oxigen mental, aliment espiritual, bellesa estètica”. “Es tracta de valors que no caben en un Excel, que no són tangibles a vegades, però que són imprescindibles per a viure amb la màxima plenitud, respectant als altres”, ha agregat. 

Ximo Puig ha agraït també al ministre l'elecció de de el Museu de Belles arts de València per a presentar la iniciativa, un espai cultural que, com ha recordat, acaba de complir 109 anys i que alberga la segona pinacoteca d'Espanya. Des d'ell, i gràcies a aquesta mena de polítiques, s'aconsegueix irradiar “una cultura allunyada de torres d'ivori i de minories selectes”, per a “millorar les oportunitats reals” de les persones joves, ha indicat.

Te puede interesar
Lo más visto