La Generalitat posa a la disposició de les 'startups' de la Comunitat Valenciana una línia de 6 milions per a projectes innovadors

“Hem creat una línia de finançament específic per a donar resposta a les necessitats concretes d'aquestes companyies, aprofitant els avantatges de la col·laboració públic-privada”, ha assenyalat Arcadi España

Economía 30 de julio de 2022 Redacció Redacció
220725_HAC_foto_jornada_startups

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que “la Generalitat impulsa el creixement d'empreses de nova creació en la Comunitat Valenciana i posa a la seua disposició una nova línia de finançament dotat amb 6 milions d'euros”.

“La Comunitat Valenciana és terra d'oportunitats, de gent emprenedora, per això a través de l'IVF posem a la disposició d'aquestes empreses una línia de finançament específic per a startups, en la qual prioritzarem aquells projectes amb alt potencial d'innovació”, ha afegit el conseller.

“La nova línia de préstecs participatius – ha explicat – està dissenyada sobre la base de la coinversión amb inversors privats, per la qual cosa la Generalitat actua com a ens motor de nous projectes i aconsegueix a més impulsar la participació en startups valencianes d'altres inversors. Aquest nou producte és un exemple més dels avantatges de la col·laboració públic – privada”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant l'obertura de la jornada “Oportunitats de finançament de la Generalitat per a startups” organitzada pel Institut Valencià de Finances (IVF) en col·laboració amb Startup València, AlicanteTec i XarxaTec.

En aquest acte, en el qual també ha participat el director general de l'IVF, Manuel Illueca, s'han exposat tres casos d'èxit de startups valencianes que han rebut finançament a través de l'anterior línia de préstecs participatius, es tracta de les empreses CoCircular, PLC Space i Streamsloots.

Una Generalitat emprenedora

“És fonamental continuar avançant a consolidar-nos com una Generalitat emprenedora, dialogant i eficient, que sap estar al costat de les seues empreses”, ha recalcat Arcadi España, qui ha apuntat que amb la nova línia de préstecs participatius en coinversión, les startups amb seu social i establiment de producció en la Comunitat Valenciana poden accedir a préstecs de fins a 300.000 euros, a retornar en terminis de fins a 7 anys.

Aquests préstecs s'ofereixen en col·laboració amb intermediaris financers seleccionats a aquest efecte per l'IVF i acreditats per a això. Ells són els qui identifiquen, seleccionen i presenten davant l'IVF les inversions objecte de finançament.

“Es tracta d'unes condicions molt avantatjoses que no podrien obtindre les empreses en cas d'acudir a la banca privada. Aqueixa és la raó de ser d'una entitat com l'IVF, arribar on la banca comercial no arriba i ajudar a empreses emergents al fet que puguen obrir-se camí”, ha explicat Arcadi España.

85 milions per a més de 200 empreses

Durant la seua intervenció, Arcadi España ha donat a conéixer els resultats dels instruments financers creats en el marc del Fons de Fons, que es nodreix de recursos del Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i que gestiona l'IVF, els quals han permés injectar un total de 85 milions d'euros a un total de 204 empreses de la Comunitat Valenciana.

"Aquestes línies són un exemple més de com els recursos europeus poden convertir-se en una important font de finançament. A més, cal tindre en compte que el finançament aportat pels instruments financers Feder comporta en tots els casos un cofinançament privat, de manera que cada euro invertit per l'IVF en aquestes línies ha suposat 2,6 euros d'inversió addicional, per la qual cosa els diners que realment ha arribat a les empreses ascendeix a 124 milions”, ha explicat Arcadi España.

Gran participació en la jornada

En l'acte també ha intervingut el director general de l'IVF, Manuel Illueca, qui ha exposat l'important paper que juga l'IVF com a impulsor de projectes empresarials emprenedors, així com les característiques dels seus productes financers.

Per part seua, el president de Startup València, Juan Luis Hortelano, ha assenyalat que "les startups estan cridades a revolucionar el món a través de la tecnologia i la innovació, impactant de manera positiva en la societat per a construir un futur millor. Per a consolidar a la Comunitat Valenciana com a referent en el panorama innovador internacional, necessitem que les línies de finançament públic s'adapten a les necessitats de flexibilitat i agilitat que requereixen els emprenedors per a desenvolupar i escalar els seus negocis".

Te puede interesar
Lo más visto