Castelló destinarà 2,5 milions en la conservació dels bombaments del clavegueram i reforçarà la gestió ambiental i el protocol de pluges

Transició Ecològica contempla millores en el nou contracte en el control d'abocaments i en l'estació de la Molinera en la Marjaleria

General 27 de julio de 2022 Redacció Redacció
28-04-2022 Fernando Navarro Ple 2

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló abordarà aquest dijous l'adjudicació del nou contracte de conservació i manteniment de la xarxa de bombaments del sistema de clavegueram i de la infraestructura d’aigües pluvials. El projecte contempla un pressupost de 2,5 milions d'euros en quatre anys i preveu millores per a reforçar el protocol de pluges en la Marjaleria, la gestió ambiental i el control d'abocaments.

“Amb la renovació del contracte de conservació dels bombaments avancem per a disminuir el risc d'impacte ambiental en la xarxa de clavegueram i potenciar les instal·lacions del protocol antipluges per a rebaixar les possibles afeccions per inundacions”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha subratllat l'aposta de l'Ajuntament a “potenciar una gestió ambiental i adaptar a la ciutat davant el repte de canvi climàtic”.

L'adjudicació aprovada mitjançant procediment obert ha recaigut en la Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense (Facsa), per un període de quatre anys i un cost de 649.813 euros en els primers tres anys cadascù i de 433.209 en el quart.

El contracte contempla actuacions de millora en els equips de protocol davant les pluges, que s'activa quan es produeixen episodis pluvials. Així, preveu una ampliació en dos depòsits en l'estació de bombaments d'aigües pluvials de la zona de la Molinera de la Marjaleria, així com un silenciador per a reduir els sorolls i assegurar la seua activació a la nit. D'aquesta manera, s’incrementarà la fiabilitat i eficiència d'aquesta instal·lació i es mitigaran els efectes dels episodis de pluja en aquest punt. També hi ha actuacions en les comportes dels Caragols de la Plana, Entrilles i Séquia de la Travessera, i en el motor del Serradal.

La proposta introdueix noves iniciatives per a reforçar la gestió ambiental i el control d'abocaments en la xarxa de clavegueram, contemplant la instal·lació d'un nou equip per al seguiment de sobreeixidors i abocaments i una ampliació dels punts de mostreig en els col·lectors de Borriol i Benicàssim les aigües dels quals són tractades en la depuradora de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto