Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló atorga els premis AOVE als olis Essentia Oleum, B i Finca Varona La Vella

El president José Martí destaca «l'excel·lent qualitat dels olis que es fan a la nostra província»

General 26/07/2022 Redacció Redacció
_DSC9648

La Diputació de Castelló ha lliurat els guardons de l'I Premi AOVE Província de Castelló que, en aquesta primera edició, han sigut per als olis d'oliva verge extra Essentia Oleum –en la categoria Millor AOVE Fruitat Verd Amarg i Millor AOVE Monovarietal--, B –en la categoria Millor AOVE Fruitat Madur Dolç-- i Finca Varona la Vella Multivarietal ECO–en la categoria Millor AOVE Ecològic--. Els premis estan organitzats mitjançant un conveni signat entre la Fundació Intercoop i la institució provincial.

Al lliurament dels guardons ha assistit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, qui ha felicitat els premiats i ha destacat «l'excel·lent qualitat dels olis que es fan a la nostra província». «Eixe or líquid que es cultiva a les nostres comarques, en la nostra terra. I des de la diputació estem ajudant perquè cada vegada tinguen una major eixida al mercat», ha manifestat Martí.

A l’acte també ha assistit el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha destacat l'aposta de la Diputació de Castelló per «ajudar i visibilitzar» el treball de les productores d'oli de la província. A més, ha destacat que els tres premiats pertanyen a Castelló Ruta de Sabor, «la qual cosa demostra la implicació i aposta pel territori».

Els premiats

L'I Premi AOVE Província de Castelló consta de quatre categories i els premiats han sigut:

Millor AOVE Monovarietal i Millor AOVE Fruitat Verd Amarg

Oli Essentia Oleum de l'empresa Essentia Oleum d'Altura. És un oli de la Serra d'Espadà d'olives seleccionades i que destaca per la seua complexitat, el seu perfecte equilibri i l'aroma a fruita fresca, poma i herba aromàtica.

Millor AOVE Fruitat Madur Dolç

Oli B de l'empresa Bardomus de Torreblanca, elaborat amb la varietat borriolenca, amb un gran potencial i possibilitats. És molt especiat, amb aromes florals, a plàtan i fruites madures. També és un oli complex i equilibrat.

Millor AOVE Ecològic

Oli Finca Varona la Vella Multivarietal ECO de l'empresa Organia Oleum SL de Sant Mateu. Està elaborat de varietats com morrut, farga i picual de la zona de la Vall d'Alba, Sant Mateu i Canet lo Roig seleccionades per a crear un conjunt d'harmonies, amb aromes florals, especiat i molt fruitera.

A més del reconeixement del premi, la Diputació de Castelló adquirirà els olis guardonats per valor de 500 euros per a fer lliurament dels mateixos com a obsequis en representacions oficials.

Cal assenyalar que el tast dels olis s'ha dut a terme per membres qualificats pertanyents a panells de tast oficials, experts prestigiosos del sector AOVE.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter