Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat convoca per a després d'estiu exàmens d'oposició per a cobrir més de 8.000 places

​​​Se celebraran proves per a cobrir, entre altres, 3.817 places d'Infermeria, 2.737 de TCAE i 500 de Medicina de Família

Sanitat 28/07/2022 Redacció Redacció
Oposiciones-Auxiliar-Enfermería-1400x779

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha convocat, per a després de l'estiu, els exàmens d'oposició per a cobrir més de 8.000 places, entre elles, 3.817 d'Infermeria i 2.737 per a Tècnic/a de Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAE). Les proves, amb un total de 8.056 places a les quals poden optar tant personal estatutari fix per promoció interna com els qui encara no ho són, se celebraran en diumenge: 18 i 25 de setembre; 2 i 16 d'octubre i 6, 20 i 27 de novembre, estant prevista una participació de prop de 68.000 persones.

Les categories amb més oferta són Infermeria, amb 3.817 places a les quals es poden presentar tant personal fix per promoció interna com els qui encara no treballen en l'Administració, i TCAE, on hi ha 2.737 places, unes per a cobrir per torn de promoció interna i altres, de torn lliure. A més, també s'han convocat els exàmens per a cobrir 500 places de Medicina de Família.

L'oferta es completa amb els exàmens d'oposició per a cobrir un total de 1.002 places d'Infermeria especialista Obstètric/Ginecològica, Pediatria, Metge/a d'Urgències Hospitalàries, Infermer/a SAMU, Odontologia, Fisioterapeuta, Tècnic/a especialista Radioteràpia, Metge/a en Unitat de Curta Estada, Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, Enginyer/a d'Aplicacions i Sistemes, Tècnic/a d'Informàtica, Tècnic/a de la Funció Administrativa, Tècnic/a de Manteniment, Tècnic/a intermedi en Prevenció de Riscos Laborals, Higienista Dental, Governant, Tècnic/a especialista Documentació Sanitària, Analista Programador i de Sistemes així com per a Administratiu/a de la Funció Administrativa, Gestió de la Funció Administrativa, Tècnic/a Especialista Anatomia Patològica, Terapeuta Ocupacional.

Totes les proves es realitzaran en diumenge, en l'Aulari Sud de la Universitat de València, encara que en el cas dels exàmens on s'espera més afluència, aquells amb més places oferides i per tant més inscripcions, s'habilitaran espais addicionals.

Els llocs i les dates exactes dels exàmens, també els temaris, es poden consultar en la web de Sanitat.

Aquestes places corresponen als processos selectius de les OPE dels anys 2017, 2018 i estabilització del 2019, que van ser retardats a causa de la pandèmia de coronavirus. Es tracta de més de 11.800 places distribuïdes en 110 convocatòries i en les quals s'han inscrit més de 165.000 persones.

Altres 10.000 places per a cobrir en la seua majoria per concurs, i 6.000 noves

A més d'aquestes 11.800 places, Sanitat ja ha aprovat oferir, en la seua majoria per concurs de mèrits, altres 10.000 places en compliment de la Llei 20/2021, que estableix una sèrie de mesures per a millorar l'eficiència dels recursos humans, reduint la temporalitat i flexibilitzant la gestió dels recursos humans en les Administracions Públiques.

L'objectiu últim de les dues iniciatives és situar la taxa de temporalitat estructural per davall del 8% en el conjunt de les Administracions Públiques espanyoles, sempre respectant els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit i capacitat.

En paral·lel a aquests processos d'ocupació pública, està en marxa la creació, en la plantilla estructural de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'un total de 6.000 noves places, el major increment de plantilla que s'haja realitzat mai en la història del sistema valencià de salut.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter