Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El telèfon 1·1·2 Ucraïna rep 1.751 crides en quatre mesos de funcionament

El 14,7% de les crides registrades corresponen a sol·licituds informació, el 13,3% a motius humanitaris i el 72% a serveis de seguretat i emergències

General 28/07/2022 Redacció Redacció
220328_JUST_Teléfono refugiados Ucraina


El telèfon de la Generalitat d'Emergències 1·1·2 Ucraïna ha rebut durant els seus quatre mesos de funcionament un total de 1.751 crides. Segons el balanç acumulat es tracta de consultes de persones refugiades ucraïneses que han arribat a la Comunitat Valenciana amb motiu de la invasió russa o de persones valencianes sol·licitant informació sobre prestacions per a les refugiades. 

Del total de crides rebudes des de finals del mes de març, 234 (13,3%) es corresponen amb consultes relacionades amb l'assistència humanitària o possibilitats d'acolliment. Durant aquest període el telèfon 1·1·2 Ucraïna ha rebut un total de 258 crides (14,7%) sol·licitant informació de serveis o assistències socials de diversa índole. 

La resta de les consultes realitzades a aquest servei creat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències representen el 72% del total de les crides. En aquest cas, són relatives a situacions en les quals era necessària l'activació de serveis d'emergències i seguretat. En concret, el 30% es refereixen a necessitat d'assistència sanitària i el 18% a problemes de seguretat. 

El passat 29 de març, la Generalitat va posar en marxa el telèfon 1·1·2 Ucraïna per a atendre en ucraïnés i en rus a les persones afectades per la crisi humanitària oferint-los orientació i assessorament sobre serveis bàsics durant els primers mesos de la seua arribada a la Comunitat Valenciana. 

Segons les dades registrades pel servei del 1·1·2, el mes de major volum de consultes va ser abril, quan es van realitzar un total de 875, una xifra que suposa el 50% del total. Durant aquest últim mes, només una de cada quatre crides rebudes ha sigut per a realitzar sol·licituds d'informació. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat la importància d'aquest servei especialitzat d'assessorament i orientació. “Durant aquests mesos s'ha reforçat aquesta assistència per a resoldre els dubtes i necessitats bàsiques de les persones refugiades. Ara, podran continuar informant-se a través del nostre personal del 1·1·2 i del portal *Gvaoberta.ucraïnesa habilitat per la Generalitat per a facilitar l'accés a tots els serveis i atencions que precisen, en àmbits com a ajuda humanitària, allotjament o material lingüístic, entre altres”.

José María Ángel ha subratllat la gran labor que ha desenvolupat durant aquest període el personal del telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana en aquest dispositiu especial. En aquest sentit, ha afegit que “durant els mesos del servei les persones que han estat darrere del 1·1·2 Ucraïna han demostrat la seua professionalitat i eficàcia a l'hora d'atendre les emergències i dubtes durant les primeres setmanes d'estada de les persones procedents d'Ucraïna”.

Te puede interesar

Josep Miquel Francés 1

L'Ateneu de la ciutat s'immersa en la commemoració del centenari de la coronació de la Verge de Lledó amb una proposta cultural liderada per Josep Miguel Francés.

Redacció
General 24/05/2023

En el marc de les celebracions del centenari de la coronació de la Verge de Lledó, Josep Miguel Francés, qui va ser prior de la basílica de la patrona de Castelló durant 11 anys, realitzarà un viatge en el temps a través d'imatges i anècdotes per reviure aquest esdeveniment tan rellevant per a la ciutat.

Lo más visto

Newsletter