La Fira Valenciana de la Música Trovam celebrarà la desena edició amb més de 50 artistes

Propostes com Xavi Sarrià, Smoking Souls, Neus Ferri, Carraixet, Marala o Tito Pontet encapçalen la representació valenciana

29 de julio de 2022 Redacció Redacció
220728_EDUC_foto1_IVC_Trovam_Cartell

La Fira Valenciana de la Música Trovam presenta un avanç de la programació artística de la seua desena edició. Entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre, Castelló de la Plana tornarà a ser l’epicentre de l’activitat musical de la Comunitat Valenciana. 

Enguany, més de 50 artistes, dels quals s’han donat a conéixer més d’una trentena, presentaran els seus projectes en diferents escenaris de la capital de la Plana Alta. Com és habitual, el protagonisme principal recaurà sobre intèrprets valencians, amb la presència de Xavi Sarrià, Smoking Souls, Neus Ferri, Cactus, Carraixet i Clara Andrés, entre altres. 

A més, l’oferta s’enriquirà amb intèrprets d’altres punts de l’Estat com DePedro, Enric Montefusco i Maria Hein, i de l’àmbit internacional, com Low. La Fira també acollirà la representació de l’electro-òpera ‘Manifest antiromàntic’.

Gràcies a les nou edicions anteriors, la Fira Trovam s’ha convertit en una cita ineludible per als amants de la música i per als professionals d’aquesta indústria cultural. Així, melòmans, intèrprets, promotors, mànagers, agències i la resta d’agents musicals s’acosten a Castelló de la Plana cada any per compartir coneixements i experiències. 

En el vessant artístic, l’organització aposta per una oferta polièdrica i eclèctica amb l’objectiu d’atendre els gustos d’un públic variat. Així, el pop, el rock, el rap i les músiques urbanes no poden faltar en la programació. Tampoc ho fa la música d’arrel valenciana i els espectacles destinats al públic familiar. D’altra banda, el Trovam combina figures consolidades i bandes emergents en un cartell paritari que posa el relleu en la presentació de nous discos i en els espectacles d’estrena.

Malgrat que l’equip organitzador de la Fira Valenciana de la Música es manté quasi en la seua totalitat, s’ha de destacar un canvi substancial. Així, Armand Llàcer, que fins ara exercia de gerent de l’esdeveniment, ha assumit la direcció en substitució de Joan Gregori Maria. A l’hora d’assumir aquest repte, Llàcer ha destacat la importància d’aquest esdeveniment “com a catalitzador principal d’una sèrie d’iniciatives que, des de fa 10 anys, estan contribuint a vertebrar i donar visibilitat a un sector creatiu d’enorme rellevància en el desenvolupament cultural i econòmic del territori. De la mà de l’Institut Valencià de Cultura i la resta d’institucions que ens donen suport, estem treballant per a situar la música valenciana en el mapa estatal i, a mitjà termini, en els circuits internacionals, amb el protagonisme que li correspon”. 

Propostes valencianes, estatals i internacionals

La pròxima edició de la Fira comptarà amb alguns dels noms més importants de l’escena valenciana. És el cas de Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Novembre Elèctric, Neus Ferri i Tito Pontet. Cal destacar que el Trovam també és un aparador per a diverses veus femenines valencianes. En aquest sentit, la cantautora Clara Andrés, Elena Játiva, La Pepa i Xiomara Abello presentaran els seus nous treballs en el marc de la fira.

A més de les formacions arribades de les diferents comarques valencianes, el públic del Trovam gaudirà amb propostes d’altres punts geogràfics. És el cas del madrileny DePedro, el català Enric Montefusco i la balear Maria Hein.

La desena edició de la Fira Valenciana de la Música també comptarà amb bandes internacionals. De moment, s’ha confirmat l’actuació de Low, el duet format per Mimi Parker (bateria i veu) i Alan Sparhawk (guitarra i veu), que fa quasi 30 anys i és una referència en el panorama del pop-rock internacional. 

Més propostes valencianes

Entre els intèrprets valencians també cal destacar la presència de Capricornio Uno, Ghost Transmission, Malparlat, Niuss, Nueve Desconocidos, Semana Santa, Tenda, Tomàs de los Santos i Valmuz, conjunt que fusiona el jazz amb el pop, el rock i l’electrònica.

Com s’ha comentat adés, la música d’arrel valenciana sempre ha format part de la programació de la Fira. Enguany, Castelló acollirà l’històric grup Carraixet. La formació celebrarà 50 anys de trajectòria a la mateixa ciutat on va fer el seu debut en 1972. A més, presentarà els temes del seu pròxim disc, ‘Una entre tants’. Les novetats seguiran amb Marala i amb els germans Jonatan i Christian Penalba.

A la Fira també es representaran diversos muntatges escènics on la música és protagonista. Per exemple, es podrà veure l’electro-òpera ‘Manifest antiromàntic’, signada pels polifacètics Pau Berga i Joan Palomares. Es tracta d’una obra d’agitació sobre l’amor i el sexe en el segle XXI al ritme de l’electrònica valenciana del grup Prozak Soup amb una impactant posada en escena. Així mateix, hi haurà dos espectacles per al públic familiar: ‘El rock & roll també és cosa de xiquets’ i ‘Flipa’, títol de l’últim treball de Ramonets.

Pro Weekend: circuit paral·lel de sales

Finalment, les actuacions del Trovam es complementaran amb la programació del Pro Weekend, que es desenvoluparà en paral·lel a la Fira durant les mateixes dates. Aquest festival tindrà lloc en sales de concerts i espais del centre de Castelló. 

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. 

Així mateix, compta amb la participació d’À Punt Mèdia, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques (INAEM), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i el Berklee College of Music, entre altres entitats.

Lo más visto