L'IVF registra una taxa mínima de morositat del 1,2% malgrat haver incrementat fins a xifres rècord el nombre d'operacions aprovades

La major taxa de morositat (7,4%) es registra en els préstecs encara vius del període 2012-2018, mentre que en les línies més reeixides de l'IVF, destinades a fer front a la Covid, amb 2.171 operacions concedides en 2021, la morositat a penes és de l'1%

Economía 31 de julio de 2022 Redacció Redacció
220728_HAC_foto_ConsejoIVF_morosidad

El Institut Valencià de Finances (IVF) registra en el primer semestre de 2022 una “taxa mínima de morositat” del 1,2% de les operacions que té en vigor, tal com ha confirmat el director de l'entitat, Manuel Illueca, durant la reunió del Consell General de l'entitat, i on ha confirmat que “únicament 30 de les 2.587 operacions en vigor tenen actualment algun problema d'impagaments, per un import de 213.250 euros”.

“Les dades posen de manifest l'esforç que ha realitzat en els últims anys l'IVF per a augmentar fins a nivells rècord el nombre d'empreses a les quals els hem concedit suport financer públic, analitzant detalladament la seua situació particular, els seus riscos i possibilitats per a no comprometre recursos públics”, ha apuntat el director de l'IVF, qui ha incidit en què “la nostra política, lluny de restringir el nombre d'operacions, està provocant que cada vegada més l'IVF es convertisca en l'eina més eficaç amb la qual compta el Consell per a finançar a un volum molt important del nostre teixit productiu”.

De fet, si s'analitzen les dades per anys, la major taxa de morositat (7,4%) es registra en operacions encara vives del període 2012-2018, que concentren a més el major import, 182.200 euros. En aquest període es van formalitzar a penes 81 operació de les quals 6 continuen registrant impagaments.

“Les xifres són fins i tot més significatives si tenim en compte la comparativa amb l'últim exercici liquidat (2021) en el qual aconseguim el major número de la història d'operacions aprovades a través de les línies de circulant i liquiditat posades en marxa per a fer front a la Covid i que incorporaven també trams no reembossables”, ha indicat el director qui ha confirmat que de fet, només en 2021, es van aprovar 2.171 operacions amb empreses i persones autònomes per un import de 129,5 milions d'euros.

“Per primera vegada en molt de temps obrim massivament el nostre suport financer a tot tipus d'empreses, de tots els sectors i grandàries, i a més en un context econòmic molt complex i d'incertesa derivat de la pandèmia i de les restriccions sanitàries que va comportar” ha reiterat el responsable de l'IVF qui, no obstant això, ha confirmat que la taxa de morositat de l'exercici se situa a penes en l'1% amb 21 operacions fallides i un import impagat de moment de 12.433,65 euros.

“Malgrat això, no descartem un repunt de la morositat en les pròximes dates, en coherència amb l'enduriment de les condicions d'accés al finançament, i les incerteses en l'escenari macroeconòmic. El Institut està preparat per a ajudar a les empreses, també, en aquest context advers”, ha afegit el director general.

“Com a administració pública -ha manifestat Manuel Illueca durant la seua intervenció en el Consell – hem d'assegurar-nos de prestar la millor de les gestions i ser eficients en el destí dels recursos públics, per això totes les operacions que formalitzem són fruit d'una rigorosa anàlisi prèvia i d'una exigència de garanties en forma d'aval, que presta Afí-SGR, entitat que forma part del grup IVF, amb reaval de la Companyia Espanyola de refiançament (CERSA), dependent del Ministeri d'Indústria”, ha conclòs.

Consell General de l'IVF

La reunió, que ha estat presidida pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president del Consell, Arcadi España, també ha analitzat l'activitat de l'entitat durant el primer semestre de 2022, on ja hi ha operacions aprovades per import total de 220,8 milions d'euros.

En concret, ja s'han formalitzat i desemborsat 668 operacions per import de 58,6 milions d'euros, de les quals 362 corresponen a empreses i persones autònomes les operacions de les quals van ser aprovades en 2021 i que encara no s'havien fet efectives.

A més, el Consell ha donat la seua aprovació a les noves línies Reactiva, que tindran un import total de 170 milions d'euros destinat principalment a circulant d'empreses de totes les grandàries que requereixen de major liquiditat per a fer front a l'increment de costos i inflació.

Te puede interesar
Lo más visto