Castelló celebra aquest diumenge un taller d'educació ambiental sobre tortugues aquàtiques

La Regidoria de Transició Ecològica organitza la segona jornada en el Molí la Font

Educació 02 de agosto de 2022 Redacció Redacció

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló organitza aquest diumenge 7 d'agost el segon taller d'educació ambiental en el Molí la Font sobre tortugues aquàtiques, una iniciativa impulsada amb la col·laboració de la Fundació Limne per a vincular a la ciutadania amb la biodiversitat de la Marjaleria. Les persones interessades es poden inscriure en [email protected].


“Amb aquesta iniciativa volem implicar de la ciutadania en la conservació i millora dels espais naturals i reforçar la relació entre la ciutat i el seu entorn verd”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.


La jornada tindrà lloc a partir de les 10.30 hores. En aquest taller s'ensenyarà als assistents a distingir les diferents espècies de tortugues d'aigua que es poden trobar en els nostres ecosistemes aquàtics i com s'estudien, i s'abordarà la tinença responsable de tortugues exòtiques i de com el seu abandó al medi natural suposa un repte per a la supervivència de les espècies autòctones. El passat 7 de juliol va tindre lloc el primer taller, que va comptar amb la  presència d'una vintena de persones.


La Regidoria de Transició Ecològica també ha previst aquest estiu altres activitats d'educació ambiental en el Molí la Font per a posar en valor la seua colònia de rates penades i sobre els seus recursos hídrics. Així, 20 d'agost serà el torn de la segona jornada de Nits de Rates Penades, a partir de les 21.00 hores, amb l'ús de detectors d'ultrasons. La cavitat del lloc alberga una de les poblacions de rates penades més importants d'Europa.


Així mateix, el 4 de setembre, a partir de les 10.30 hores, es durà a terme una activitat sobre inspeccions de riu, en la qual s'ensenyarà a realitzar un diagnòstic d'un ecosistema fluvial.

Te puede interesar
Lo más visto