La Diputació de Castelló aprova el conveni de col·laboració amb l’Associació Econsciencia per a recolzar el projecte ‘Sostenibilitat, Salut i Solidaritat’

El president, José Martí, ha signat aquest acord que busca el desenvolupament de programes d'innovació orientats a l'acció participativa en diversos col·lectius de la província de Castelló

General 02 de agosto de 2022 Redacció Redacció

La Diputació de Castelló ha signat un conveni de col·laboració, dotat amb 15.000 euros amb l'Associació Econsciencia, per tal de recolzar el projecte ‘Sostenibilitat, salut i solidaritat’ que busca el desenvolupament de programes d'innovació orientats a l'acció participativa en diversos col·lectius de la província de Castelló, partint d'un àmbit de treball que relaciona la salut, el medi ambient i la cooperació. Aquest acord ha sigut signat pel president de la institució provincial, José Martí, acompanyat de la vicepresidenta i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, i per Amor Peris, presidenta de l'associació sense ànim de lucre.

En l'acte, Martí ha afirmat que es tracta d'una col·laboració ‘’molt òptima per a la nostra província, ja que es tracta d'un projecte que afavoreix la presa de consciència orientada a l'acció de més persones i col·lectius’’. A més, ha recalcat ‘’la importància que se li dona en aquest programa a la cooperació al desenvolupament unint i fortificant les relacions entre la societat urbana i la rural i entre la ciutadania i les institucions’’.


El programa subvencionat consta de tres parts. La primera d'elles és el procés d'inoculació i desenvolupament d'idees innovadores en col·lectius. Comença amb una sessió de presentació del tema i la problemàtica relacionada amb els tres àmbits del projecte en la qual es busca la presa de consciència i la implicació del col·lectiu.


La segona part tracta sobre una activitat conjunta i oberta en la naturalesa amb una acció mediambiental i propostes culturals, on participaran els col·lectius que treballen o han treballat en el projecte, en una acció en la naturalesa, la neteja o el recondicionament d'un espai natural, complementant-se amb activitats culturals com la música o el teatre.


Finalment, el tercer moment del programa consisteix en una jornada de trobada, presentació de projectes i formació. Durant dos dies, la Jornada de Medi Ambient, Salut i Solidaritat presentarà la problemàtica triada i les iniciatives de solució per a aquesta. La jornada es compondrà d'un fòrum d'experts i un de diàleg, així com espais expositius i diverses activitats culturals.


Sobre aquestes tres operacions s'ha pronunciat la vicepresidenta Patricia Puerta, qui ha assegurat que es tracten de ‘’activitats que plantegen accions i solucions constructives a la problemàtica ambiental implicant a totes les persones i col·lectius per a promocionar la sostenibilitat, la salut i la solidaritat’’.

Te puede interesar
Lo más visto