La Diputació de Castelló destina 30.000 euros per a recolzar a les famílies ucraïneses refugiades a Torrechiva gràcies a Mensajeros de la Paz

Amb el conveni de col·laboració l'entitat provincial finança les despeses de personal i desplaçament del projecte d'acolliment de refugiats ucraïnesos

General 03 de agosto de 2022 Redacció Redacció

 La Diputació de Castelló ha signat un conveni de col·laboració, dotat amb 30.000 euros, amb l'associació Mensajeros de la Paz Comunitat Valenciana, per recolzar les despeses de personal i desplaçament del seu projecte d'acolliment de refugiats ucraïnesos en el Centre d'Emergències del municipi de Torrechiva. Aquesta col·laboració s'ha signat aquest matí en el palau provincial en presència de la vicepresidenta i titular de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta; Chelo Felip, presidenta de Mensajeros de la Paz Comunitat Valenciana; José Osuna, vicepresident, i el pare José García, responsable del centre d'emergències de Torrechiva.


Mitjançant aquest acord, la institució provincial subvencionarà principalment les despeses del personal que comporta el seu projecte, com ara personal administratiu, professionals sanitaris i treballadores socials, per tal de poder ajudar-los a empadronar-se, escolaritzar als menors, acompanyar-los a revisions mèdiques d'atenció primària, i oferir-los classes de castellà tant per a adults i joves. També finançarà el desplaçament per a la realització d'activitats d'oci i temps lliure com a senderisme, excursions culturals, jocs de taula, teatre, etc.


En l'acte, Patricia Puerta ha definit aquest conveni com “un acord molt necessari que ajudarà a moltes persones que han vist com se'ls ha privat la seua llibertat i els seus drets’’. “Aquest projecte”, ha prosseguit, “garantirà la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones ucraïneses que han arribat fins ací i que es troben en una situació d'emergència social’’.


La vicepresidenta afirma sentir-se satisfeta «per poder ajudar a menors, adults i famílies que han hagut de fugir de les seues llars per una guerra i que ara refan les seues vides amb el suport de persones i institucions que els faciliten la seua inclusió en la nostra societat i el territori’’. A més a més, ha elogiat la labor que realitza esta organizació no gubernamental “recolzant a les families refugiades”.

Te puede interesar
Lo más visto