Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L’àrea de Sostenibilitat de la Diputació destina més de 400.000 euros en ajudes d’emergència hídrica a municipis de Castelló

Aquesta resolució de subvencions té com a objectiu garantir l’abastiment d’aigua potable, així com despeses de reparacions, reposicions i bombeig de pous, entre altres

General 03 de agosto de 2022 Redacció Redacció
20220803_FOTO_emergència hÃ_drica

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de la primera resolució de les ajudes d’emergència hídrica, per tal de garantir l’abastiment d’aigua potable per als municipis de menys de 20.000 habitants, amb una quantia de 400.000 euros.


El diputat del Cicle de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha reiterat que la Diputació de Castelló el que busca és «garantir solucions als municipis que no puguen afrontar qualsevol problema o bé de trencament de les conduccions d’aigua o d’abastiment».


“Des de la Diputació donem eixa cobertura perquè puguen continuar donant un servei bàsic i necessari com és l’abastiment d’aigua per al veïnat de les nostres comarques”, ha continuat Garcia.


Les actuacions a subvencionar seran necessàriament del servei d’abastiment i distribució d’aigua potable domiciliària. Aquestes són reparacions o, si és el cas, reposicions de bombaments de pous i captacions; reparacions, o si és el cas, reposicions per ruptures de xarxes d’abastiment i distribució; el subministrament d’aigua potable mitjançant botes i qualsevol altra mesura de xoc.


En total, la Diputació ha rebut, en aquesta primera resolució, 42 sol·licituds de subvenció, que afecten 37 municipis, ja que alguns d’ells han sol·licitat diferents tractaments.


Entre els tractaments destaquen les actuacions en despesa corrent, que correspon a un total de 24 municipis ; Aín, Almedíjar, Argelita, Artana, Atzeneta del Maestrat, Borriol, Caudiel, Forcall, Geldo, La Pobla de Benifassà, La Torre d’En Besora, Les Coves de Vinromà, Llucena del Cid, Montán, Montanejos, San Rafael del Río, Sot de Ferrer, Torás, Vallibona, Villahermosa del Río, Villamalur, Villores, Xodos i Zucaina.


La segona resolució d’aquestes ajudes, que també compta amb un import màxim de 400.000 euros, tindrà un termini de presentació fins al 30 de novembre.

 

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter