Orpesa ‘presumeix’ de platges lliures de fum

La Renegà i les cales Retor i Orpesa la Vella ja llueixen les seues corresponents banderes sense fum

Sanitat 04 de agosto de 2022 Redacció Redacció

El municipi d'Orpesa compta aquest estiu amb tres platges lliures de fum. Es tracta de la cala Retor, Orpesa la Vella i la Renegà, que ja llueixen les seues corresponents banderes que s'han hissat aquest matí en un acte al qual han assistit Ofelia Gimeno Forner, directora General de Salut Pública i Addiccions; Joan Carles Escrig Monfort, director del Centre de Salut Pública de Castelló; l'alcaldessa, Araceli de Moya; el regidor de Platges i Medi Ambient, Jordi Llopis; i l'edila de Turisme, Silvia Arnau.

La primera edila ha recordat que “Orpesa va ser pionera fa ara tres anys en habilitar la cala *Retor com la primera platja lliure de fum de tota la Comunitat Valenciana, una iniciativa que es va dur a terme abans que la Conselleria començara a elaborar el registre d'aquesta mena d'espais”. En aquest sentit, de Moya ha recordat que es tracta d'una iniciativa “no sancionadora, amb la qual l'Ajuntament persegueix conscienciar a la ciutadania per a promoure hàbits saludables”.

Per part seua, Llopis ha subratllat que amb aquesta iniciativa “fomentem la cura del nostre entorn i oferim als usuaris i usuàries tres zones en la nostra costa saludables en les quals gaudir i descansar respectant el medi ambient”. I és que, tal com ha ressaltat l'edil, “cada burilla que es deposita en l'arena pot contaminar fins a 50 litres d'aigua, provocant danys tant en els fons marins com en les espècies que l'habiten”.

Te puede interesar
Lo más visto