L'Ajuntament de Sant Jordi ultima el treball per a celebrar la XX Mostra d’Oficis Tradicionals aquest cap de setmana

Hi haurà un centenar d'exposicions, actuacions musicals, activitats per a xiquets, exhibicions i zones gastronòmiques

Cultura 04 de agosto de 2022 Redacció Redacció

L'Ajuntament de Sant Jordi està ultimant els treballs de cara a la celebració aquest cap de setmana de la XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, en la qual s'esperen més d'un centenar d'expositors i milers de visitants al llarg dels dos dies que dura aquest esdeveniment. La inauguració serà el dissabte 6 d'agost a les 11 hores i estan programades, a més de les activitats pròpies de l'artesania tradicional, actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils.

Cal tindre en compte que es tracta de la major mostra d'oficis tradicionals d'Espanya i atraurà a milers de visitants tant de la comarca com a nivell nacional.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “és la major mostra de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d'associacions i veïns, que treballen durant tot l'any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. Cal tindre en compte que es tracta dels dies més multitudinaris de tot l'any a Sant Jordi, ja que en aquest cap de setmana s'esperen milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”.

Marisa Ramírez i Joan Collado, regidors de l'equip de Govern i responsables d'organitzar aquesta XX Mostra d’Oficis Tradicionals, ha assegurat que “enguany hem treballat amb especial il·lusió per a recuperar la normalitat en aquesta Mostra reconeguda a nivell nacional i que demostra que la defensa de les nostres tradicions és una de les nostres prioritats, tal com vam demostrar amb fets”.

La XX Mostra d’Oficis Tradicionals se celebrarà en la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos i està prevista la participació d'un centenar d'artesans arribats de tota Espanya i milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

Entre els artesans que prendran part en la Mostra hi haurà vidrieros, restauradors d'antiguitats i fòssils, cesteros, alpargateros, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morters de pedra, fabricadores d'instruments tradicionals, picapedrers, viticultors, formatgers, escultors, guarnicioneros i molts més. Així mateix, hi haurà una demostració de silvestrismo, amb ocells entrenats per experts, així com, en el centre de la plaça, hi haurà atraccions ecològiques i sostenibles amb un vaixell pirata, una sénia i cadires voladores de fusta, pensant en els més xicotets.

A més, de la mà dels propis mestres artesans els visitants podran gaudir de demostracions d'oficis que ja es troben en vies d'extinció. D'altra banda, els que vulguen podran visitar la casa taller de Sali García, que restaura mobles i pintures, en la Plaça Major, 3.

D'altra banda, la gastronomia i la restauració també tindran el seu propi protagonisme en aquesta XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que, durant tot el cap de setmana, en la Plaça de l'Església hi haurà una zona gastronòmica amb tres food trucks i el Fossar Vell es convertirà en una zona de degustació de cerveses artesanes, caves i vi. Ací hi haurà una actuació musical el dissabte a la vesprada i una altra el diumenge al matí.

En alguns llocs hi haurà també gelats artesanals, embotits i formatges, pans artesanals, mel i melmelades, a més de roses de dacsa, cotó de sucre pensant en els més xicotets.

Entre el dissabte i el diumenge també està prevista l'actuació de la dansa de Sant Jordi, així com l'agrupació de bombos i tambors i la banda de música per a amenitzar el cap de setmana i entretindre als visitants. D'altra banda, en la inauguració participarà una representació de membres de diferents colles de Moros i Cristians de Peníscola.

Te puede interesar
Lo más visto