Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les obres per a transformar en un corredor ciclista i per a vianats segur el Camí la Ratlla entren en la seua recta final

Marco destaca que l'actuació, cofinançada per Europa, millorarà l'entorn i la connexió amb Benicàssim, a més de reforçar la seguretat d'usuaris i vehicles

General 09 de agosto de 2022 Redacció Redacció
27-07-22 Marco y López visita Camí  la ratlla (3)

La transformació del Camí la Ratlla, un dels enllaços directes entre Castelló i Benicàssim, entra en la seua recta final amb les obres de pavimentació de la calçada i la seua pintura, junt a la senyalització del vial i del carril bici annex, així com les labors de jardineria completaran en escasses setmanes la reurbanització d'aquest vial. L'actuació, amb un pressupost de 1,2 milions d'euros cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), reforçarà la seguretat viària; millorarà la mobilitat viària, per als vianants i ciclista entre les dues localitats i sumarà un enllaç verd que posarà en valor la séquia del Coto Arrosser.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat durant la seua visita a la zona per a supervisar les últimes actuacions del projecte que amb aquest nou eix “guanya Castelló, en sumar un espai de passeig tant ciclista com per als vianants, i guanya la ciutadania, perquè es reforça la seguretat viària de totes les persones usuàries i de vehicles” al llarg dels 1,3 quilòmetres de longitud.

En aquest sentit, cal recordar que el projecte inclou un passeig per als vianants que transcorre en paral·lel a la séquia i des del qual es podrà observar l'avifauna que habita aquest espai natural amb total seguretat gràcies a la instal·lació d'una barana. A més disposa d'una banda de separació amb la calçada.

Des del punt de vista de la millora de la seguretat viària, i a més d'aquesta zona de pas exclusiva per a vianants, el renovat Camí la Ratlla incorpora una calçada de doble sentit de 5,6 metres d'ample i un carril bici de 50 centímetres protegit del trànsit rodat per una franja de vegetació. També s'han col·locat passos elevats moderadors de velocitat.

La remodelació del Camí la Ratlla, que s'estén des de la rotonda de la CV-149 fins al Camí del Serradal, permetrà millorar l'entorn i també la connectivitat de la via amb altres camins i carreteres dels termes municipals de Castelló i Benicàssim.

Tot el traçat comptarà amb espècies arbòries i arbustives autòctones, protegint així les espècies locals i reduint els costos de manteniment en estar adaptades a les condicions climàtiques de la zona. La seua ubicació seguirà el format de jardineres laterals implantat en el Camí la Plana, un altre dels projectes que ha vist la llum a Castelló gràcies a la inversió europea.

S'ha utilitzat asfalt reciclat i fonoabsorbent per a reduir la contaminació acústica i s'ha optat per la il·luminació amb tecnologia LED per a blindar l’eficiència energètica i reduir les emissions de COâ‚‚.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter