L'Ajuntament d'Onda requereix a la CHJ la neteja de barrancs per a previndre inundacions a la tardor

Onda treballa per previndre les conseqüències dels habituals episodis de pluges torrencials

General 09 de agosto de 2022 Redacció Redacció
IMG_0026

L'Ajuntament d'Onda ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l'adopció de mesures de neteja i manteniment en els llits del municipi, els quals es troben en clar estat d'abandó i amb frondosa vegetació, troncs i mala herba que bloquegen el llit de l'aigua quan plou. Entre ells, els barrancs de Beniparrell, Ratils o el del camí a El Salvador es troben especialment estat d'abandó.

En aquest sentit, a instàncies de l'alcaldessa, Carmina Ballester, el govern municipal ha requerit a la CHJ al fet que actue ja amb la finalitat de previndre inundacions i accidents davant els habituals episodis de pluges torrencials de tardor, ja que la Confederació és l'autoritat competent i responsable de la gestió, manteniment i neteja d'aquesta mena de rambles i barrancs.

Sobre aquest tema, el tinent d'alcalde de l'Àrea d'Ordenació del Territori i Habitatge, Juan López, ha ressaltat: “És essencial la labor de neteja dels trams on el creixement desmesurat de la vegetació col·lapsa el pas de l'aigua i pot suposar risc d'inundacions”. “No tenim competència en aquests llits i per això, des de l'Ajuntament insistim a la CHJ en la seua neteja i manteniment”, ha afegit l'edil.

Millora camins rurals

En paral·lel, l'Ajuntament està treballant en l'adequació i millora de dotze camins rurals en diversos punts del terme municipal. Així, atenent les sol·licituds dels veïns, des de l'àrea d'Ordenació del Territori i Habitatge s'està duent a terme un pla d'actuació durant aquest estiu amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària i millorar la mobilitat dels vehicles en vies que actualment es troben en mal estat.

Te puede interesar
Lo más visto