Ivace Energia destina 6 milions d'euros per a fomentar l'eficiència energètica en les indústries de la Comunitat Valenciana

Se subvencionarà fins al 50% del cost dels projectes que redunden en la reducció dels consums energètics en els processos industrials

General 10 de agosto de 2022 Redacció Redacció
pexels-pixabay-236060

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'ivace, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial,destinarà un total de 6 milions d'euros per a facilitar la introducció de mesures d'estalvi i eficiència energètica en les indústries de la Comunitat Valenciana.

La finalitat d'aquest programa és reduir els consums energètics i, per tant, les emissions de COâ‚‚ i altres emissions contaminants i aconseguir així la millora de la qualitat de l'aire i el respecte al medi ambient.

Aquestes ajudes estan dirigides a les xicotetes, mitjanes i grans empreses del sector industrial de la Comunitat i tenen de termini fins al 30 de juny de 2023 per a presentar les seues sol·licituds. Cal destacar que aquesta línia d'ajudes es va posar en marxa al gener de 2020 i ja ha concedit ajudes a 222 projectes, amb un total de 15,5 milions d'euros.

Segons ha explicat el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, "l'eficiència energètica té un paper fonamental en la la reducció dels costos energètics i hem de redoblar els esforços per a facilitar a les empreses la introducció de mesures que els permeten reduir els seus consums d'energia i amb això la seua factura”.

Així doncs, l’Ivace dóna suport a aquelles iniciatives que contemplen inversions en substitució d'equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d'energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d'alta eficiència energètica.

Així mateix, també es dona suport a la implantació de sistemes de gestió energètica amb subvencions tant per a la implantació d'elements de nivell de mesurament de les variables de consum d'energia, com per a la instal·lació dels elements de regulació i control dels paràmetres de procés i implementació dels sistemes informàtics per a l'anàlisi, regulació i control, així com per al funcionament òptim de les instal·lacions industrials.

El percentatge de subvenció, amb caràcter general és del 30% del cost, amb un límit màxim de 1,5 milions d'euros per projecte. Aquest percentatge pot aconseguir fins al 40% per a les pimes i el 50%, en el cas de les petites empreses.

Referent a això, Climent ha posat l'accent que l'ús eficient de l'energia adquireix una “especial rellevància en el sector industrial, que concentra el 30% de tota l'energia consumida en la Comunitat Valenciana, i on la factura energètica incideix directament en la competitivitat de les nostres empreses”.

Te puede interesar
Lo más visto