El 27é Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola conclou l’edició de tornada a la normalitat

Els grans concerts al castell del Papa Luna han reunit un total de 2.500 espectadors, mentre que l’espectacle piromusical va aplegar 100.000 persones a la platja Nord

10 de agosto de 2022 Redacció Redacció
220809_EDUC_foto1_ivc_antiga_barroca_balanç

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha tancat el 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, després d’onze intensos dies de programació, amb un total de 2.500 espectadors als grans concerts del castell del Papa Luna. A més, han destacat que els grups valencians Il Dolce Incontro i Nostrum Mare Camerata que van completar l’aforament existent.

El concert que clausurava el festival el 7 d’agost, ‘Agitato’, amb una selecció de Bach, Händel i Vivaldi a càrrec del grup Nostrum Mare Camerata, va comptar, a més, amb una nodrida representació institucional. Van assistir la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i el director del festival, Leonardo Marqués, van assistir a l’acte. 

L’edició d’enguany ha representat la tornada a la total normalitat del festival després de dos anys amb restriccions d’aforament per la pandèmia. Al mateix temps, han tornat les propostes d’accés gratuït per al gran públic, amb el tradicional espectacle piromusical a la platja Nord, que va reunir més de 100.000 persones, i dos concerts de ‘Ba-rock fusió a la mitjanit’, una proposta de música a l’aire lliure a la plaça de Santa Maria.

Així mateix, en l’edició d’enguany les propostes familiars no han sigut activitats aïllades, sinó que han tingut lloc durant tots els dies de festival, amb una visita guiada a l’exposició ‘Instruments musicals del rei Savi’ que s’acompanyava d’un concert participatiu a la Casa de l’Aigua. L’activitat ha completat l’aforament disponible cada dia i estava a càrrec de Mara Aranda i Jota Martínez, comissaris de l’exposició i especialistes en la recuperació patrimonial. 

Leonardo Marqués, director del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, s’ha mostrat molt satisfet pel transcurs d’aquesta edició. “Finalitza la 27a edició del festival, que s’ha convertit en l’edició de la retrobada amb la música, tot i que en aquests anys no ha deixat de sonar al castell del Papa Luna, però sí que hem pogut donar la benvinguda de nou a dos elements que els últims anys no han pogut estar presents com són la platja i el foc", ha manifestat.

"L’espectacle piromusical -ha continuat Marqués- va ser tot un èxit de públic un any més i va transmetre una enorme emoció amb la proposta de Pirotècnia Tomás i una selecció molt encertada d’obres de Händel. M’agradaria destacar també la bona acollida de les noves propostes d’enguany, com l’exposició, les activitats familiars i els concerts de fusió”.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola

Lo más visto