Gonzalo Romero Albiol guanya el Concurs de Pintura Ràpida de Sant Jordi

Iván Sánchez Cifre: “Aquest certamen no sols és per a fomentar la cultura, sinó també per a promocionar el poble en tota Espanya”Final del formulari

Cultura 10 de agosto de 2022 Redacció Redacció
Concurso pintura rápida Sant Jordi 2022 ganadores

Gonzalo Romero Albiol s'ha alçat amb el primer premi en l'IV Concurs de Pintura Ràpida que l'Ajuntament de Sant Jordi va organitzar aquest pas diumenge. Amb una obra inspirada a la porta de l'Església de Sant Jordi, Romero ha sigut triat pel jurat com a vencedor d'aquest prestigiós concurs, en el qual José María Casals Compañó ha sigut triat com a segon premi entre els adults i Sofia McCullagh Zampalo com a guanyadora en la categoria infantil-juvenil.

Cal tindre en compte que en aquest prestigiós concurs, impulsat a nivell nacional, es va inscriure quasi una vintena de pintors de tota Espanya. Cal tindre en compte que aquest important certamen, que té uns premis en metàl·lic de 1.400 euros patrocinats per Forés Disseny SL, coincidia amb la finalitat de setmana més multitudinari de l'any al poble amb la celebració de la XX Mostra d’Oficis Tradicionals.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “amb aquest concurs no solament pretenem fomentar la cultura, sinó que també promocionem els atractius del poble d'una forma diferent en tota Espanya. A més, cal tindre en compte que les obres guanyadores passen a formar part del patrimoni del poble, la qual cosa és un valor afegit”.

L'IV Concurs de Pintura Ràpida 2022 es va celebrar diumenge passat i van participar prop de 20 pintors, inclosos els de categoria infantil-juvenil. Els inscrits van utilitzar la Tècnica de Pintura Ràpida en oli-acrílic, aquarel·la i dibuix, mentre que el tema de les obres van ser els paisatges urbans circumscrits en el municipi de Sant Jordi i dins de la urbanització de Panoràmica del terme municipal de Sant Jordi.

Les dimensions recomanades en oli-acrílic eren d'un mínim 65 x 80 centímetres, mentre que les dimensions recomanades en aquarel·la i dibuix van ser, com a mínim, 50 x 60 centímetres. El primer premi ha sigut de 1.000€ i el segon premi de 400€ en el que fa referència a adults. En la categoria infantil-juvenil van participar xiquetes i xiquets amb edats compreses entre 10 i 17 anys i ho van fer amb la tècnica d'oli-acrílic, aquarel·la i dibuix. El premi ha consistit en material de pintura valorat en 80€.

Mentre que els participants es van concentrar en la Plaça Major, davant la porta de l'Ajuntament de Sant Jordi, a les 8.45 hores, el lliurament de les obres es va realitzar el mateix dia, entre les 13.30 i 14:00 hores, en el Centre Cívic de Sant Jordi, per la qual cosa a penes van tindre cinc hores per a fer les seues obres. Les obres estan exposades en el Centre Cívic.

Te puede interesar
Lo más visto