La Generalitat concedeix ajudes a persones treballadores autònomes per més de 19 milions per a pal·liar l'increment de preus energètics

La província de València aglutina el 54% de sol·licituds, seguida d'Alacant (33%) i Castelló (13%)

Economía 11 de agosto de 2022 Redacció Redacció
220809_HAC_foto_balance_ayudas_autonomos

Més de 63.000 persones treballadores autònomes de la Comunitat Valenciana rebran l'ajuda de 300 euros de la Generalitat per a pal·liar l'increment de costos energètics, que està tenint lloc de manera global en totes les economies a conseqüència de la invasió de Rússia a Ucraïna.

“Les ajudes totals superen els 19 milions d'euros, una xifra que suposarà una important injecció de liquiditat en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana i que permetrà dinamitzar l'activitat de molts emprenedors i emprenedores”, ha indicat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España

“Des del Consell vam tindre clar, des del minut zero, que havíem d'estar al costat d'aquelles persones que impulsen un negoci o treballen per compte propi ja que, pels seus especials característiques, estan més exposades a les fluctuacions de l'economia”, ha apuntat Arcadi España.

“A partir d'aquest moment, treballarem perquè les ajudes es paguen com més prompte millor i els diners estiga al més prompte possible en la butxaca dels emprenedors i emprenedores de la Comunitat Valenciana”, ha afegit el conseller d'Hisenda.

Arcadi España ha comunicat aquestes dades durant la reunió de treball que ha mantingut aquest dimarts amb el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA) de la Comunitat Valenciana, Alberto Ara; el secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms del (UPTA-PV), Javier Pastor; i el president d'Unió d'Autònoms (UATAE), Raúl Salinero, en una continuació del procés de negociació i consens que s'ha mantingut amb el sector des que es van començar a dissenyar les ajudes.

Gràcies a aquesta subvenció, que forma part del Pla Reactiva, cadascuna de les persones beneficiàries rebrà 300 euros, que s'abonaran en un sol pagament i que els permetrà compensar, en part, l'escalada de preus de l'energia. Aquesta subvenció està oberta a tots els sectors econòmics i és, a més, compatible amb altres ajudes de l'Estat.

“La Comunitat Valenciana és una terra d'emprenedores i emprenedors. Aquest col·lectiu té un pes molt important en la seua economia i des del Consell hem procurat que, ni est ni cap altre sector econòmic, haguera de suportar en solitari les conseqüències derivades de les crisis que s'han anat succeint”, ha assenyalat Arcadi España.

“Primer dissenyem mesures específiques per a ells que els ajudaren a sobreposar-se a la crisi derivada de la COVID-19 i ara estem ajudant-los a pal·liar les dificultats econòmiques generades per l'alta inflació”, ha apuntat el conseller d'Hisenda.

“Vam ser un dels executius autonòmics que més ràpid hem reaccionat davant conseqüències derivades de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna. Vivim temps de canvi i la nostra capacitat de resposta davant les circumstàncies marcarà de forma decidida la nostra fortalesa per a afrontar-les”, ha assenyalat el titular d'Hisenda.

Sol·licituds per províncies

Atesa la distribució de les sol·licituds segons províncies, València aglutina el 54% del total amb 33.988 peticions. A continuació, se situen Alacant, que concentra el 33% de les sol·licituds (21.159), i Castelló amb 8.200 sol·licituds, el 13% del total.

Arcadi España ha recordat que en el disseny d'aquestes ajudes per a persones autònomes “hem tractat d'adaptar-nos al màxim a les necessitats del sector”. “Des de la Generalitat s'han mantingut diferents reunions en el marc de la Mesa de Diàleg Social, en particular, amb les associacions i organitzacions més representatives d'interessos dels treballadors i treballadores”

Així mateix, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha destacat el treball que s'ha dut a terme per part dels tècnics de la Generalitat, especialment de la Agència Tributària Valenciana (ATV), que s'ha encarregat de la gestió de les ajudes, i de la DGTIC, que ha fet possible la seua tramitació telemàtica. Tot això ha derivat en un procés àgil i diligent”, ha apuntat Arcadi España.

Te puede interesar
Lo más visto