Onda aprova tres noves subvencions per 95.000 euros per a la rehabilitació d'habitatges en el centre històric

L'Ajuntament també convoca ajudes per a la reforma de façanes, millora de l'accessibilitat i l'informe d'avaluació

Economía 11 de agosto de 2022 Redacció Redacció
Onda - Rehabilitación viviendas (1)

L'Ajuntament d'Onda suma una nova inversió de 95.236 euros en concepte de subvencions per a la rehabilitació de tres habitatges del centre històric, dins de la línia d'actuació per a la conservació d'immobles històrics i la millora de l'accessibilitat i sostenibilitat.

A través del programa ARRUR, que cofinança el govern municipal, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, es podrà dur a terme la transformació de tres cases en estat deteriorat del centre històric.

En concret, les obres tindran lloc en els habitatges situats als carrers Del Moro, Pz Santo Domingo i Verge de l'Esperança. Es procedirà a una rehabilitació integral dels habitatges amb actuacions en matèria d'estructura, cobertura i distribució.

Sobre aquest tema, l'edil d'Ordenació del Territori, Juan López, ha destacat: "Es tracta d'una actuació important en el marc de la línia que està convertint Onda en ciutat de referència en matèria de rehabilitació urbana". “El nostre objectiu és convertir cada zona degradada en una oportunitat de millora de la qualitat de vida dels veïns, sumant valor cultural i artístic a aquesta zona tan concorreguda”, ha afegit l'edil.


Ajudes municipals

D'altra banda, l'Ajuntament té actives altres línies de subvencions municipals que comprenen la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes de cases situades en el Centre Històric Protegit, amb aportacions de fins a 3.000 euros; l'adequació de qualsevol habitatge de la ciutat a les necessitats de les persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat major del 65%, amb quanties de fins a 5.000 euros per als habitatges plurifamiliars; així com el cost de l'Informe d'avaluació de les edificacions, obligat per a aquells habitatges de més de 50 anys d'antiguitat, amb ajudes de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals.


Tota la informació així com les bases completes es poden consultar en la web municipal www.onda.es i les sol·licituds ja es poden tramitar, via sede electrònica, fins el mes vinent d'octubre. Poden beneficiar-se tant propietaris com arrendataris i comunitats de veïns.

Te puede interesar
Lo más visto