Vila-real avança en el Pla de prevenció d'inundacions amb la neteja de barrancs i requereix a la CHX que actue en llits

L'alcalde, José Benlloch, i el regidor d’SPV, Xus Madrigal, visiten els treballs per a preparar la ciutat de cara als episodis de pluges d'aquesta tardor

General 11 de agosto de 2022 Redacció Redacció
Obras (3)

 

L'Ajuntament de Vila-real treballa ja en la neteja de barrancs per a previndre possibles avingudes si es produeixen episodis de gota freda en els pròxims mesos. Aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla de prevenció d'inundacions que desenvolupa l'equip de govern durant tot l'any en diferents fronts, com la millora de la xarxa de sanejament, noves infraestructures o la neteja d'embornals i llits. L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, han visitat aquest matí els treballs que, amb brigades especials de l'atur agrari, s'estan duent a terme en diferents punts del terme i ha reclamat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que intensifique les actuacions per a garantir que els llits estiguen nets i es facilita el desguàs natural de l'aigua en l'època de pluges, que es preveuen enguany intenses. 

El primer edil i el responsable d’SPV s'han desplaçat fins al barranc de Ràtils, al seu encreuament amb el camí Betxí, acompanyats per tècnics i personal del departament. Durant la visita, han pogut avaluar l'avanç dels treballs, que es desenvolupen en altres punts del terme com el barranc de Roig, en els encreuaments amb camins com Molí Llop, Bellot, Artana o les Voltes. “L'Ajuntament, en la mesura de les nostres possibilitats, no deixem d'actuar en el manteniment del nostre terme, neteja d'embornals i altres actuacions que ens permeten estar millor preparats per a quan arriben els episodis de pluges. Però no podem oblidar que la competència en la neteja de canyar i en mantindre expedits els llits d'aigua és del Govern central, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”, recorda Benlloch, qui ha reiterat a la CHJ la seua exigència per a millorar el manteniment de llits i barrancs del terme municipal.

 

Te puede interesar
Lo más visto