La Comunitat Valenciana es prepara per al primer gran ‘sold out’ turístic en el pont d'agost que s'inicia demà

El festiu en dilluns afavoreix la contractació de vacances i totes les destinacions turístiques superen el 90% de previsió d'ocupació en aquests moments

Economía 11 de agosto de 2022 Redacció Redacció
afb34382-0796-c85f-e59d-7329cc1c676b

El primer gran ple turístic des de 2019 està a l'abast de la mà. I és que totes les previsions s'han complit i els diferents destins de la Comunitat Valenciana penjaran en un ampli percentatge el cartell de complets durant el Pont d'agost que s'inicia demà divendres.

La situació del festiu nacional en dilluns ha afavorit molt els desplaçaments per al pont, sobretot de turisme nacional, i en les dues ultimes setmanes el ritme de reserves no ha parat per al que en el sector es considera “el cim de la temporada turística”. 

Els nivells de previsió d'ocupació hotelera de les diferents destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana són els següents:

Benidorm 91,1%
Costa Blanca 90%
València 92,7%
Castelló 91,2%


Amb aquestes dades consolidades en aquests moments i les reserves d'última hora que estan entrant s'aconseguirà el que denominem “ple tècnic” que és quan un establiment aconsegueix ocupacions per damunt del 94%.

Cal destacar destins com Cullera o Gandia en els quals el cartell de TOT VENUT ja està penjat fa dies, amb espectacles tan atractius com el Medusa Festival que ha posat potes enlaire a tota la costa valenciana. 

A més d'Espanya, el 15 d'agost també és festiu en diferents països del nostre entorn. És festa a Bulgària, Suïssa, Alemanya, França, Liechtenstein, Grècia, Croàcia, Itàlia, Luxemburg, Lituània, Portugal, Polònia, Romania i Eslovènia. Això fa que el turisme internacional també siga molt important en aquest període i els aeroports de la Comunitat Valenciana tornen a viure jornades de rècord en passatgers i operacions. 

El president de HOSBEC ha manifestat la seua alegria per aquestes dades, després de quasi 30 mesos de moltíssimes dificultats des que es va iniciar la pandèmia de Covid. “Podem dir que la normalitat ha tornat al comportament del turista espanyol i internacional i que ara viurem els dies més daurats de la recuperació. Els aprofitarem tant per a recuperar els comptes de les empreses com per a retornar la felicitat als nostres turistes” ha indicat Toni Mayor. 

“No ens oblidem que el sector hoteler de la Comunitat Valenciana no sols ha fet un gran esforç durant dos anys per a mantindre la seua estructura empresarial quasi intacta, sense significatives operacions de compra-venda ni situacions financeres sense eixida, sinó que ha aprofitat l'aturada per a continuar transformant la qualitat de la planta hotelera amb inversions que superen els 350 milions d'euros. I això crea progrés, crea economia i crea destí” ha conclòs el president d'aquesta patronal. 

La previsió d'ocupació per a província de Castelló del 12 al 15 d'agost, igual que la resta de zones frega "el complet" amb un 91,2%. Quasi un 70% dels hotels que han format part de la mostra, ja anota ocupacions superiors al 90% i amb expectatives de cobrir les últimes habitacions disponibles.

Te puede interesar
Lo más visto