La Diputació de Castelló reprén el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’ amb una excursió per la Serra d’Espadà

«El Castell de Benialí i els habitants del bosc’ és un itinerari gratuït i senzill que tindrà lloc diumenge que ve 14 d'agost, amb inici a les 18.00 a l'Ajuntament d'Aín, finalitzant aproximadament a les 21.00 hores

General 12 de agosto de 2022 Redacció Redacció
1506-1024

La Diputació de Castelló reprén dues setmanes després de la cita en la Serra d’Irta el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’. En aquest cas, per a oferir gratuïtament en aquest huité itinerari una excursió senzilla per la Serra d’Espadà titulada ‘El Castell de Benialí i els habitants del bosc’. Aquest recorregut tindrà lloc diumenge que ve 14 d'agost, amb inici a les 18.00 a l'Ajuntament d'Aín, finalitzant aproximadament a les 21.00.

En aquesta ocasió, les persones inscrites s'endinsaran en la Serra d’Espadà, coneguda popularment com la selva mediterrània. Durant aquesta senzilla ruta senderista coneixeran el Parc Natural més gran de la província de Castelló, a més dels meravellosos tresors que amaga en el seu interior, com es Castell de Benialí entre altres. Aquesta fortalesa de caràcter àrab va ser epicentre de les Revoltes Morisques del segle XVI.

Prop d'ell, podran observar una preciosa sureda montana amb pinastre i diverses frondoses, l'escenari ideal per a homenatjar els habitants animals més insignes del lloc i conéixer els detalls de l'encara activa indústria del suro local.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa, promoguda per l'àrea de Medi Natural, contempla un total de 18 eixides i són totes gratuïtes. Per això, les persones interessades a apuntar-se als itineraris poden formalitzar les reserves de manera gratuïta entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló, a través de l'enllaç https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual, a més, s'explica per a quina mena de públic es recomana cadascuna de les rutes.

El pròxim itinerari es realitzarà el divendres 19 d'agost, sota el títol “La biodiversitat de la Renegà: la costa verge”, amb la qual s'arribarà a l'hemicicle d'aquesta iniciativa pel bicentenari de la institució provincial.

Te puede interesar
Lo más visto