Marco: “La reforma de l'avinguda Lledó és un exemple de transformació cap a un Castelló més sostenible i humà”

L'alcaldessa ha visitat les obres de millora per als vianants i ciclista d'aquest eix de la ciutat junt a la ministra d'Educació i Formació Professional

General 15 de agosto de 2022 Redacció Redacció
12-08-22 Marco, Alegría, Ribes y López visitan las obras de la avenida Lidón 2

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest divendres les obres de remodelació de l'avinguda Lledó junta a la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i els regidors d'Urbanisme, José Luís López, i de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. Durant la visita, s'ha pogut comprovar que la reforma en el tram 3, la més pròxima a la basílica, està pràcticament finalitzada. “La futura avinguda Lledó és un exemple de transformació cap al Castelló que volem, més sostenible, més accessible, més humà, més verd i més saludable”, ha manifestat l'alcaldessa.

“Visitem hui aquest projecte emblemàtic que convertirà a la ciutat en referent d'avantguarda de l'urbanisme de qualitat, basat en criteris de sostenibilitat i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, assegura Marco. L'alcaldessa ha posat en valor com gràcies als fons europeus “estem transformant la ciutat amb projectes de repercussió social” com el del Camí la Ratlla, el camí La Plana i aquesta reforma de l'avinguda Lledó, entre altres.

Marco ha destacat que l'Ajuntament de Castelló gestiona des de 2016 projectes valorats en 47 milions d'euros cofinançats amb fons europeus i amb un alt percentatge d'execució que, en el cas dels fons Edusi és d'un 74% enfront de la mitjana estatal del 9%. “Europa i els fons europeus estan sent fonamentals per a transformar Castelló i avançar cap a una ciutat molt més integradora, accessible, amable i humana”, ha declarat l'alcaldessa.

El projecte de millora per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledó suma 3,3 milions d'euros cofinançats pels fons europeus FEDER per a transformar aquest vial en un gran eix per als vianants, ciclista i sostenible de 1,5 quilòmetres des de la basílica de la Mare de Déu del Lledó fins al centre de la ciutat. Aquesta actuació permetrà ampliar l'espai per al vianant , així com els itineraris segurs, que passen dels 910 metres als 1.413 metres, i suposarà una reducció d'emissions de COâ‚‚. També contempla la integració total del parc de Rafalafena en l'entorn mitjançant la supressió de part del clos.

Durant la visita, la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, ha destacat la importància que la ciutadania “conega que els fons europeus estan arribant i estan fent possible una ciutat molt més sostenible i sobretot que puga ser gaudida pels vertaders protagonistes, els i les castellonenques”. Per a Alegria, aquesta actuació “és una prova evident que els fons europeus estan transformant el nostre país i les nostres ciutats”, ha assegurat.

Te puede interesar
Lo más visto