Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola resol 475 assistències amb 7 rescats aquàtics el mes de juliol

El personal dels llocs de socorrisme ha atés consultes, ha realitzat accions preventives i ha efectuat cures, així com altres assistències sanitàries

General 15/08/2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-08-12 at 1.46.01 PM (2)

La Regidoria de Turisme i Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha fet balanç juntament amb el servei de salvament i socorrisme del treball de l'equip, després d'avaluar les xifres del segon mes de la temporada de bany. 
En total, al llarg d'aquest mes, s'han dut a terme 475 actuacions, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, insolacions, talls i fins i tot reanimacions cardiopulmonars, fins en 4 ocasions en aquest mes.
Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 7 i aquests han inclòs l'ús de les embarcacions del servei. 
 
La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d'aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l'eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora, qui ha destacat que el servei en aquest mes ha registrat un increment del 50% respecte al mes anterior.

Segons l'informe de salvament, la bandera verda ha sigut la predominant tot el mes, amb aigües tranquil·les i recomanables per al bany.
 

Bany adaptat
 
Amb l'inici de la temporada de bany, el mes de juny, es va posar en marxa el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Durant el mes passat es va ampliar el servei, i es va obrir el segon punt accessible en el municipi, en aquest cas a la platja Sud, que se sumava al ja existent en platja Nord.
En total, 198 usuaris s'han beneficiat d'aquest servei de bany assistit per part del personal de l'equip de salvament, personal especialitzat que atén els punts accessibles les prestacions dels quals inclouen també zones d'ombra, banys adaptats i material per al bany assistit, com a crosses o cadires amfíbies.
 
Un ampli dispositiu amb consciència mediambiental 
 
El servei de la platja de Peníscola compta amb 18 socorristes situats en 5 postes diferents distribuïdes en tota la platja i també compta amb 9 torres amb vigilància situades entre els mòduls. 
El servei compta amb 2 patrons per a manejar les embarcacions, una barca i una moto d'aigua, així com un coordinador i dos tècnics sanitaris amb una ambulància per a cobrir qualsevol atenció d'emergència.
Per al servei també es compta amb un 4x4 per a poder traslladar-se davant qualsevol emergència en tota la costa, un dron amb elements de salvament, taules de rescat, tubs de rescat, prismàtics per a la vigilància i walkie-talkie per a la comunicació de tot el personal. A més, les motos aquàtiques són de molt baixes emissions i des del mes passat el servei compta amb un vehicle per a l'arena de zero emissions, elèctric.

Te puede interesar

WhatsApp Image 2023-08-04 at 08.45.55

L’art com a teràpia a Peníscola

Redacció
General 05/08/2023

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola, juntament amb l'àrea de Joventut, ha posat en marxa un espai anomenat "Art teràpia" a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal amb l'objectiu de destacar la importància de cuidar la salut mental

Lo más visto

Newsletter