Ximo Puig insisteix que la prioritat és garantir la seguretat de les persones i xifra en 50 els mitjans aeris que treballen en els incendis de Bejís i La Vall d'Ebo

El cap del Consell ha subratllat que els desallotjaments tenen un caràcter preventiu i demana extremar “al màxim” la precaució

General 17 de agosto de 2022 Redacció Redacció
220817_PRE_Foto1_Cecopi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que la garantia de seguretat per a les persones és “el més important” i ha demanat extremar “al màxim” la precaució davant els incendis forestals de Bejís i de La Vall d'Ebo, on, segons ha precisat, es trobaven treballant en el matí d'aquest dimarts al voltant de 50 mitjans aeris.

El president ha presidit la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi) constituït amb motiu dels incendis forestals que afecten la Comunitat Valenciana, que s'ha celebrat en el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat a L'Eliana i en la qual també ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

El responsable del Consell ha subratllat que en el matí d'aquest dimecres l'incendi originat a Bejís estava afectant a Alcublas i la seua extinció s'estava veient afectat per una “climatologia molt negativa”, a causa de la persistència d'un vent canviant que de manera sorprenent va obligar aquesta matinada a evacuar Sacañet.

Puig ha confiat que la previsió de pluges a partir de migdia puga ajudar al control de les flames i ha insistit que “el més important en aquest incendi i en tots els incendis és, sens dubte, la garantia de seguretat de les persones”.

Segons ha destacat, el perímetre d'aquest incendi, que, d'acord amb un balanç provisional afecta a entre 3.800 i 4.000 hectàrees, és de 50 quilòmetres, i treballen en el matí d'aquest dimarts en la seua extinció al voltant de 30 mitjans aeris, una xifra canviant en funció de l'operativitat del control de les flames i de la proximitat de nuclis urbans tant d'aquest sinistre com de l'originat a La Vall d'Ebo, on la superfície provisional danyada ascendeix a les 11.500 hectàrees i el perímetre se situa en els 80 quilòmetres.

El president ha indicat que “els veïns i veïnes dels pobles han de ser conscients que, quan es produeixen les evacuacions, que no són desitjades”, aquestes “són preventives”, però això “no significa que es vagen a cremar les seues cases”. Són decisions, ha agregat, que es prenen per seguretat, que es la principal prioritat també per als qui participen en l'extinció dels incendis.

Puig ha reiterat el seu agraïment al Govern d'Espanya pels mitjans prestats –el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, visita aquest dimecres el Lloc de Comandament Avançat a Viver-, un agraïment que ha fet extensiu als governs de les comunitats limítrofes, que també han prestat col·laboració.

 

Te puede interesar
Lo más visto