Benicàssim reforça la neteja en embornals davant la possible arribada d'una gota freda

L'ajuntament incideix en els treballs de neteja en barrancs, embornals i zones de risc d'inundabilitat

General 17 de agosto de 2022 Redacció Redacció
limpieza imbornales (2)

L'Ajuntament de Benicàssim ha coordinat durant aquest mes d'agost el pla de neteja d'embornals i barrancs per a previndre les possibles conseqüències davant episodis puntuals de forta pluja. Com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, “previndre i tindre els dispositius coordinats i preparats és fonamental, per això a més dels treballs de manteniment que realitzem durant tot l'any i de manera ordinària, ens hem anticipat davant la possible arribada d'una gota freda i aquest mes d'agost ja hem activat les labors de neteja que ens permeten mantindre en bon estat tots els dispositius d'evacuació d'aigües pluvials”.

Aquest mes d'agost s'està procedint a la neteja preventiva dels embornals que permetran un correcte funcionament i drenatge en cas de pluges torrencials. La finalitat de la neteja d'embornals és extraure la brutícia, fulles i papers que s'acumulen dins i que dificulten la recollida d'aigua en els dies de pluja, podent arribar a produir inundacions als carrers. “D'aquesta manera s'evita el col·lapse de les xarxes del clavegueram i optimitza el funcionament de les xarxes de sanejament”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell qui ha afegit que “si important és realitzar una revisió anual dels embornals, anticipar-nos abans  que comencen les temporades més plujoses de l'any és la nostra prioritat”. Aquestes labors es coordinen amb la neteja manual que es duu a terme de manera ordinària per a buidar de l'exterior dels embornals qualsevol residu que puga dificultar la recollida d'aigua. 

També s'ha dut a terme treballs de desbrossaments en el Barranc de Farja en el seu tram urbà, i com a seguit comentant Llobell, “el desbrossament i neteja de barranc té dues finalitats. D'una banda el desbrossament selectiu de la vegetació herbàcia seca i refaldat d'arbres i, per un altre, la retirada de tots els elements o residus solts abocats en el llit d'aquests barrancs com poden ser estris, pneumàtics, fustes, residus inerts o restes vegetals”. Els treballs preventius en els barrancs engloben la part de possibles incendis forestals i les grans avingudes d'aigua per possibles pluges torrencials, així com per a minimitzar la presència de mosquits.

 

 

 

 

Te puede interesar
Lo más visto