José Martí i Jeanette Segarra aborden amb alcaldes i alcaldesses del Alto Palancia com millorar la gestió dels boscos per prevenir incendis

Els alcaldes i alcaldesses traslladen la necessitat de tindre més facilitats per poder actuar en les zones forestals amb la finalitat de garantir el seu manteniment

General 18 de agosto de 2022 Redacció Redacció
_DSC3197

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha tornat hui al lloc de comandament instal·lat en Jérica-Viver per l'incendi del Alto Palancia on està seguint de molt a prop l'evolució del foc, alhora que manté contacte directe amb els alcaldes i alcaldesses de la zona perquè compten amb tota la informació disponible i exercir la màxima transparència en aquests moments tan difícils per a la població.

Martí, junt amb la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, s'ha reunit amb les alcaldes i alcaldesses de la zona als qui han traslladat el “suport absolut" de la Generalitat i la Diputació de Castelló davant la situació. La reunió ha sigut útil per a informar de l'evolució de l'incendi originat a Bejís, alhora que, tant Martí com Segarra, han mantingut una escolta activa davant les preocupacions que els han traslladat.

A aquest respecte, cal destacar que els alcaldes i alcaldesses han fet referència a la necessitat de tindre més facilitats per poder actuar en les zones forestals amb la finalitat de garantir el seu manteniment.

Tant el president de la Diputació de Castelló com la directora general d'Avant s'han mostrat pròxims a aquest plantejament i han anunciat la celebració d'una reunió en setembre per concretar accions a aquest respecte. Martí ha fet referència a la importància de fer valdre "el coneixement de la gent que viu en el terreny", així com l'execució d'accions "compatibles en la sostenibilitat i l’equilibri".

Per la seua part, Segarra ha assenyalat que cal "posar fàcil" la neteja dels camps i dels boscos, "aplicant el sentit comú" i "donant autonomia" a les persones que viuen en cada territori.

Martí ha agraït als alcaldes i alcaldesses el treball de proximitat, solidaritat i coordinació que estan duent a terme i els ha tornat a reiterar la plena disposició de quants recursos de la Diputació de la Castelló necessiten.

"Són moments de molta tristesa i desolació, però la Diputació de Castelló, com no podria ser d'una altra manera, ha estat, està i estarà al costat dels alcaldes i alcaldesses, dels ajuntaments i dels veïns i veïnes", ha manifestat Martí.

José Martí també ha assistit a la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) que s'ha fet a primera hora del matí de manera telemàtica i que ha estat presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com a la reunió informativa de l'estat de l'incendi a la que també ha assistit la consellera Gabriela Bravo.

 

Te puede interesar
Lo más visto