Ximo Puig avança que 34 mitjans aeris estan preparats per a participar en les labors d'extinció de l'incendi de l'Alt Palància

Subraya que el balance provisional de superficie afectada en el siniestro originado en Bejís alcanza las 13.100 hectáreas

General 18 de agosto de 2022 Redacció Redacció
2cc9c5e1-5c4e-4e4c-b8a3-c11fc1a050bf

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que un total de 34 mitjans aeris estan preparats per a actuar en l'incendi iniciat a Bejís, que roman encara actiu i que, segons ha precisat, aconsegueix les 13.100 hectàrees de superfície afectada, d'acord amb les estimacions provisionals.

El president ha realitzat aquestes declaracions després de presidir en el Palau una reunió telemàtica amb integrants del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) per a actualitzar la informació sobre els incendis forestals en la Comunitat Valenciana. A la reunió ha assistit també telemàticament la consellera de Justícia, Interior i *Administracion Pública, Gabriela Bravo.

El responsable del Consell ha subratllat que els canvis meteorològics que es van produir en la vesprada i nit d'aquest dimecres han alleujat la situació dels incendis que romanien actius. En aquest sentit, ha confirmat que l'incendi de la Vall d’Ebre, que ha afectat a quasi 12.000 hectàrees, podria donar-se per estabilitzat en les pròximes hores, i ha assenyalat que el personal de la Unitat Militar d'Emergència que s'allibere allí passarà a reforçar els efectius existents en l'Alt Palància. 

Com ha subratllat, en l'incendi iniciat a Bejís “la situació és pitjor, encara que ha anat molt bé la nit” i s'avança “pel bon camí” per al seu control. Ha indicat referent a això que l'incendi “està latent” i “encara hi ha molt de perill” que, amb un canvi de vent o de temperatures, es puguen reavivar les flames en algun punt. En aquest sentit, ha remarcat que s'actuarà amb “molta prudència”, i ha agregat que confia que, al llarg de la jornada, es puga prendre una decisió per a autoritzar retorns de persones desallotjades i el *desconfinamiento de Viver. 

El president ha manifestat també que la pluja ha influït de manera positiva en les labors d'extinció de l'incendi d'Albaida, encara actiu, com també els de l'Alt Maestrat. Per contra, ha detallat que el de Petrer està ja inactiu.

Puig també ha precisat que els al voltant de 1.700 llampecs (dels quals 800 van arribar a terra) registrats arran de les tempestes seques han portat a mantindre als serveis d'extinció en alerta davant la possibilitat que es puga produir alguna incidència al llarg del dia. Com a exemple, ha assenyalat que només a la província de Castelló aquesta situació va obligar a actuar en entre 10 i 15 conats d'incendi.

Informe sobre l'incident ferroviari

D'altra banda, respecte a l'incident ferroviari registrat prop de Caudiel, ha assenyalat que “cal actuar amb màxima diligència i rigor” per a esclarir les seues causes. Ha avançat en aquest assumpte que la direcció tècnica de l'incendi realitzarà un informe, que ha sigut sol·licitat per la Generalitat i per la institució provincial, i que les seues conclusions s'emportaran a l'autoritat judicial i es donaran a conéixer a l'opinió publica. “A partir d'aqueix moment es prendran les decisions corresponents”, ha assenyalat el president.

Te puede interesar
Lo más visto