Els autobusos de la Generalitat que connecten els polígons industrials valencians transporten en sis mesos a més viatgers que en tot 2021

Rebeca Torró destaca que aquest servei “permet descongestionar les carreteres, reduir les emissions de CO₂ i estalviar, gràcies al preu competitiu i els recents descomptes en el transport públic de la Generalitat”

General 19/08/2022 Redacció Redacció
220819_POL_foto_ATMV Lanzaderas

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Agència de Transport Metropolità de València (ATMV), constata l'ús creixent dels cinc autobusos llançadora a polígons industrials de l'àrea metropolitana de València. Aquest servei, posat en marxa per la Generalitat, ha transportat en els sis primers mesos de 2022 a més viatgers i viatgeres que en tot l'exercici anterior complet.

En concret, en els primers sis mesos de 2022 s'han registrat 49.537 desplaçaments, la qual cosa suposa un 110% dels desplaçaments de tot l'any 2021, quan es van comptabilitzar un total de 46.083 trajectes.

Aquests autobusos llançadores tenen com a finalitat facilitar la mobilitat sostenible i connectar la ciutat de València amb els polígons industrials i parcs empresarials de la Reva-L’Oliveral, Joan Carles I-Nord-Ermita, Tàctica-Font del Pitxer, Font del Pitxer i Andana-Parc Tecnológic.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat “el bon acolliment d'aquests autobusos per part dels treballadors i treballadores dels parcs empresarials, que cada vegada confien més en un servei que permet descongestionar les carreteres, reduir les emissions de COâ‚‚ i estalviar, gràcies al preu competitiu i als recents descomptes en el transport públic de la Generalitat”.

Des de la posada en marxa d'aquest servei s'ha comptabilitzat un total de 96.000 desplaçaments i s'ha quadruplicat el seu ús. En el primer mes de funcionament, al gener del 2021, es van registrar 1.564 desplaçaments, mentre que en el mes de juny passat de 2022 es van comptabilitzar ja 10.687 trajectes. Segons la consellera, aquestes dades “constaten el bon funcionament i la preferència creixent per aquesta forma de transport, una vegada s'ha donat a conéixer entre el personal dels parcs empresarials”.

Suma i descompte addicional del 30%

Les persones usuàries d'aquests autobusos també s'han beneficiat en els primers mesos de 2022 de la posada en marxa dels nous títols coordinats Suma, que han suposat una rebaixa de les tarifes d'entre un 11% i un 55%. On abans les zones A i B valien 9 i 15,50 euros respectivament, ara passen a 8 euros, i les C i D, que costaven 20,90 i 26,90, baixen a 12 euros. Si a més es té en compte el transbord gratuït entre mitjans de transport, l'estalvi és encara major.

Així mateix, a partir de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre, aquests títols es veuran beneficiats per un 30% de descompte addicional que s'aplicarà a tot el transport públic de la Generalitat, una mesura que ja ha sigut aprovada pel Consell i que serà aplicable en els abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d'anada i volta.

Te puede interesar
Lo más visto