Onda i FACSA renoven el seu compromís els pròxims 25 anys per a garantir i millorar el subministrament d'aigua

Ballester: “És important avançar en les nostres infraestructures hídriques per a assegurar el proveïment de qualitat”

General 18 de agosto de 2022 Redacció Redacció
Onda y FACSA renuevan su compromiso los próximos 25 años para garantizar y mejorar el suministro de agua (1)

L'Ajuntament d'Onda i FACSA renoven el seu compromís per a garantir el subministrament d'aigua del municipi durant els pròxims vint-i-cinc anys. El nou contracte se centra en millorar el servei mitjançant diverses accions com la construcció d'un anell perimetral en la xarxa del nucli urbà que servirà per a assegurar la qualitat del proveïment, quant a cabal i pressió de l'aigua, durant els pròxims anys.

D'acord amb l'Agenda 2030 seguida pel Consistori, aquesta renovació té els objectius d'avançar en la sostenibilitat i l'aprofitament dels recursos hídrics. La meta principal és evitar les pèrdues de subministrament provocades per filtracions o per fugides, que es poden previndre millorant el sistema de conducció de l'aigua en la localitat. A més, l'energia elèctrica utilitzada per al seu funcionament procedirà al 100% de fonts renovables.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester ha declarat que “les prioritats d'aquest Ajuntament són clares i tenen a veure amb la utilització responsable dels recursos. És important modernitzar les nostres infraestructures hídriques i evitar pèrdues per a assegurar un proveïment sostenible i de qualitat als ondenses”. “Creiem que el nou contracte amb FACSA és el camí a seguir perquè Onda continue donant un bon servei d'aigües als ciutadans”, ha assenyalat.

Una de les grans novetats del nou compromís entre la companyia i l'Ajuntament és la planificació d'una font urbana en l'avinguda de Montendre. A més, s'implementarà un sistema de telelectura a la totalitat dels abonats en les zones industrials. Aquesta mesura està directament relacionada amb la digitalització i monitoratge en temps real d'alguns paràmetres en diferents punts de la localitat, garantint un control més eficient de la xarxa.

Tal com ha indicat Ignacio Aparici, cap de Servei Àrea de Proveïments de Facsa, “amb aquestes solucions busquem avançar en la implementació d'un model de gestió sostenible per a garantir la disponibilitat d'aigua en termes de qualitat i quantitat, promovent l'ús responsable de l'aigua, l'eficiència operativa i la transparència en la gestió”.

Finalment, s'iniciarà una campanya de substitució de la xarxa intensiva durant els dos primers anys en els punts que requerisquen actuacions urgents, que continuarà durant els pròxims 25 anys que suposa la renovació del contracte.

Te puede interesar
Lo más visto