Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda i FACSA renoven el seu compromís els pròxims 25 anys per a garantir i millorar el subministrament d'aigua

Ballester: “És important avançar en les nostres infraestructures hídriques per a assegurar el proveïment de qualitat”

General 18/08/2022 Redacció Redacció
Onda y FACSA renuevan su compromiso los próximos 25 años para garantizar y mejorar el suministro de agua (1)

L'Ajuntament d'Onda i FACSA renoven el seu compromís per a garantir el subministrament d'aigua del municipi durant els pròxims vint-i-cinc anys. El nou contracte se centra en millorar el servei mitjançant diverses accions com la construcció d'un anell perimetral en la xarxa del nucli urbà que servirà per a assegurar la qualitat del proveïment, quant a cabal i pressió de l'aigua, durant els pròxims anys.

D'acord amb l'Agenda 2030 seguida pel Consistori, aquesta renovació té els objectius d'avançar en la sostenibilitat i l'aprofitament dels recursos hídrics. La meta principal és evitar les pèrdues de subministrament provocades per filtracions o per fugides, que es poden previndre millorant el sistema de conducció de l'aigua en la localitat. A més, l'energia elèctrica utilitzada per al seu funcionament procedirà al 100% de fonts renovables.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester ha declarat que “les prioritats d'aquest Ajuntament són clares i tenen a veure amb la utilització responsable dels recursos. És important modernitzar les nostres infraestructures hídriques i evitar pèrdues per a assegurar un proveïment sostenible i de qualitat als ondenses”. “Creiem que el nou contracte amb FACSA és el camí a seguir perquè Onda continue donant un bon servei d'aigües als ciutadans”, ha assenyalat.

Una de les grans novetats del nou compromís entre la companyia i l'Ajuntament és la planificació d'una font urbana en l'avinguda de Montendre. A més, s'implementarà un sistema de telelectura a la totalitat dels abonats en les zones industrials. Aquesta mesura està directament relacionada amb la digitalització i monitoratge en temps real d'alguns paràmetres en diferents punts de la localitat, garantint un control més eficient de la xarxa.

Tal com ha indicat Ignacio Aparici, cap de Servei Àrea de Proveïments de Facsa, “amb aquestes solucions busquem avançar en la implementació d'un model de gestió sostenible per a garantir la disponibilitat d'aigua en termes de qualitat i quantitat, promovent l'ús responsable de l'aigua, l'eficiència operativa i la transparència en la gestió”.

Finalment, s'iniciarà una campanya de substitució de la xarxa intensiva durant els dos primers anys en els punts que requerisquen actuacions urgents, que continuarà durant els pròxims 25 anys que suposa la renovació del contracte.

Te puede interesar

20230528224551_IMG_0051-011685312146514

El candidat Ballester ha obtingut una contundent victòria a les eleccions municipals d'Onda, ampliant la seva majoria absoluta. Amb un total de 14 regidors i el suport del 65% dels vots.

Redacció
Política 29/05/2023

Ballester ha expressat la seva gratitud i reconeixement a tota la ciutadania d'Onda i al seu equip de treball per aquesta contundent victòria. En les seves paraules, ha destacat que aquesta victòria és de tota la ciutat i ha promès respondre a aquesta confiança amb encara més treball dur.

WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

Redacció
General 10/05/2023

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

Lo más visto

Newsletter