Vila-real avança en la modernització de la xarxa d'aigua potable amb la millora de l'anell de connexions al carrer Cordó

L'empresa Facsa executa actuacions dins del pla de millora anual per a guanyar eficiència i minimitzar l'afecció als usuaris del subministrament en cas de fugides

General 21 de agosto de 2022 Redacció Redacció
obres Facsa carrer Cordó  (3) (1)

L'Ajuntament de Vila-real executa obres de millora de la xarxa d'aigua potable al carrer Cordó a fi de continuar avançant en la modernització del sistema per a aconseguir una major eficiència en la gestió i minimitzar l'impacte de possibles fugides en el sistema. L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, han visitat, al costat de tècnics municipals i de Facsa, els treballs que desenvolupa l'empresa concessionària del servei, Facsa, amb càrrec al programa anual d'inversions del Pla director de proveïment d'aigua potable.

En aquest cas, l'actuació se centra en una millora de l'anell de connexions del carrer Cordó a través d'un sistema de sectors que permet que, en cas de fugides, no es veja afectat el subministrament de tota la zona. “La implantació d'aquest model més eficient ja s'ha realitzat en altres punts de la ciutat i permet que, en cas de qualsevol incidència o necessitat d'actuar en la xarxa de distribució, no és necessari suspendre el subministrament a tots els usuaris de la zona, sinó que es pot reduir l'àmbit d'afecció per a minimitzar les molèsties als veïns i veïnes”, puntualitza Xus Madrigal. L'alcalde, qui ha agraït el treball i la col·laboració de Facsa i dels tècnics del departament de Serveis Públics, ha destacat l'aposta per la implantació d'innovacions tècniques que permeten avançar cap a una gestió més eficient i sobretot més sostenible de les xarxes de distribució amb la finalitat d'optimitzar al màxim els recursos i millorar el servei a la ciutadania.

El regidor ha recordat que l'empresa Facsa manté un pla anual d'inversions per a la millora de la xarxa d'aigua potable, amb l'objectiu de fer d'aquest un servei eficient i de qualitat, respectuós amb el medi ambient i que garantisca la sostenibilitat dels recursos. En aquest sentit, al llarg de l'any es realitzen actuacions periòdiques, com les que en els últims mesos s'han executat en carrers com a Sant Joaquim, Gamboa, Torrehermosa, Pintor Gimeno Barón, Sant Bertomeu, Illa de Tabarca, Salines de Torrevella, Santa Creu o Atrevits, entre altres.

Cal assenyalar que el Pla director de proveïment de l'aigua potable que va aprovar l'Ajuntament i elaborat per Facsa contempla, a més de garantir les necessitats hídriques per als pròxims 25 anys, millorar l'eficiència del subministrament amb la implantació de la telelectura per als usuaris del servei, anàlisi big data, la modelització o sistemes experts de gestió de xarxes, entre altres. En relació a les millores de la xarxa i infraestructures de capçalera, a més de la renovació completa de la xarxa de distribució i la xarxa en alta -més del 50% de la xarxa té una antiguitat superior a 25 anys-, el document -que compta amb una inversió de 60 milions d'euros- contempla l'increment de les capacitats de bombament en punts clau o la renovació de grans instal·lacions com els edificis o sistemes elèctrics. De la mateixa manera, es fa un nou pas cap a la sostenibilitat del servei amb la instal·lació de plantes fotovoltaiques en els depòsits, així com de plantes de tractament de carbó actiu.

Te puede interesar
Lo más visto