Prop de 380 persones de més de 30 anys treballaran en ajuntaments de Castelló gràcies al programa Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència Plus permetrà que persones majors de 30 anys desocupades tinguen una experiència laboral de 12 mesos en una entitat local

Economía 26 de agosto de 2022 Redacció Redacció
Ayuntamiento_B4A2789

Prop de 380 persones desocupades de més de 30 anys seran contractades per entitats locals de la província de Castelló gràcies al programa Avalem Experiència Plus. Labora i els ajuntaments beneficiaris estan ja seleccionant els perfils de les persones que seran contractades d'acord amb els requisits requerits.

Cal recordar que per a accedir a aquest programa de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball no cal apuntar-se, sinó que les persones interessades han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació en Labora. Cada Espai Labora realitza un sondeig entre les persones que compleixen amb els requisits de cada Ajuntament.

Les contractacions seran de 12 mesos i han de ser a jornada completa. L'import de la subvenció varia en funció del grup de cotització que corresponga a cada persona treballadora. Per a tindre més possibilitats d'estar entre les persones seleccionades, és molt important que cada persona desocupada tinga la seua demanda convenientment actualitzada, per a això poden consultar-ho en aquest enllaç  o bé sol·licitant cita amb el servei d'orientació del seu Espai Labora.

Ací es pot consultar el llistat de les entitats locals que han sigut seleccionades,  així com les mancomunitats. En total són 139 les entitats beneficiàries de la província de Castelló.

El programa Avalem Experiència Plus es va posar en marxa l'any 2020 com una de les iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la pandèmia. El seu objectiu era el de donar oportunitats d'ocupació i formació a persones majors de 30 anys desocupades de qualsevol nivell de qualificació professional. Així, l'any passat es van contractar 2.200 persones desocupades.

La convocatòria d'enguany està dotada amb 30 milions d'euros i s'inscriu dins del programa d'Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d'Europa (REACT-UE), dotat amb 55.000 milions d'euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat REACT-UE, amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de COVID-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l'economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l'accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l'ocupació de qualitat.

Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència Plus s'articula entorn de diverses línies estratègiques. Una d'elles és el suport a la contractació, que concedeix ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

Així mateix, també impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d'emprenedoria i el treball autònom, l'orientació, intermediació i cerca d'ocupació.

Te puede interesar
Lo más visto