Les clàusules socials han permès la contractació de 13 dones víctimes de violència masclista en la Escola de Matí i Vesprada de Castelló

Europa selecciona aquest projecte com a exemple de bones pràctiques per a impulsar la igualtat de gènere en la contractació pública

General 27 de agosto de 2022 Redacció Redacció
_PPP39011

Segons les dades oficials, recollits de 2014 a 2020, l'Ajuntament de Castelló ha contractat un total de 13 dones víctimes de violència de gènere. Així doncs, la capital de la Plana ha estat seleccionada com a exemple europeu de bones pràctiques per impulsar la igualtat de gènere en la contractació municipal. 

El projecte reconegut per Europa és el de la “Escola de matí i vesprada” que ofereix l'Ajuntament de Castelló a través de l'àrea liderada per Verònica Ruiz. L'estudi el realitza l'Institut per a la igualtat de gènere (EIGE). L'EIGE és un organisme autònom de la Unió Europea establert per a enfortir la igualtat de gènere en tota la UE.

La regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz, ha afirmat que “acceptem aquest reconeixement amb orgull, ja que situa a Castelló en el mapa en una qüestió en la qual aquest govern es deixa la pell com la igualtat”. Ruiz ha insistit que “no escatimem recursos a fer més senzilla la vida a les dones que, a més, han sofert violència masclista”. Finalment, l'edil ha recordat que “per a les víctimes del masclisme és essencial poder tornar a treballar i aconseguir recuperar la seva vida”. 

La licitació de la ‘Escola de matí i vesprada’ està subjecta a unes clàusules de gènere que van passar de ser criteris d'adjudicació a ser obligacions. Segons la baremació, que s'aplica des de 2012, el 10% dels punts són el resultat d'aquestes condicions especials. D'aquesta manera, es té en consideració a les persones amb formació en igualtat d'oportunitats entre dones i homes; també es reconeixen aquells projectes que contractin víctimes de violència de gènere; i, finalment, els contractes que incloguin a dones en llocs de responsabilitat. 

En aquest sentit, Ruiz ha explicat que “el projecte té tres objectius basats en el feminisme: contractar dones víctimes de violència de gènere, promoure que les dones arribin a llocs de responsabilitat en les empreses i, finalment, ocupar persones formades en igualtat de gènere”. El servei s'ofereix a tots els centres educatius de Castelló i assegura un mínim de dos cuidadors per escola. 

Així doncs, aquest servei es tracta d'una escola que té lloc una hora i mitja abans i després de les classes ordinàries. S'ofereix un ambient educatiu i recreatiu per a escolars de 3 a 12 anys amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar de mares i pares.

Te puede interesar
Lo más visto