Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les clàusules socials han permès la contractació de 13 dones víctimes de violència masclista en la Escola de Matí i Vesprada de Castelló

Europa selecciona aquest projecte com a exemple de bones pràctiques per a impulsar la igualtat de gènere en la contractació pública

General 27/08/2022 Redacció Redacció
_PPP39011

Segons les dades oficials, recollits de 2014 a 2020, l'Ajuntament de Castelló ha contractat un total de 13 dones víctimes de violència de gènere. Així doncs, la capital de la Plana ha estat seleccionada com a exemple europeu de bones pràctiques per impulsar la igualtat de gènere en la contractació municipal. 

El projecte reconegut per Europa és el de la “Escola de matí i vesprada” que ofereix l'Ajuntament de Castelló a través de l'àrea liderada per Verònica Ruiz. L'estudi el realitza l'Institut per a la igualtat de gènere (EIGE). L'EIGE és un organisme autònom de la Unió Europea establert per a enfortir la igualtat de gènere en tota la UE.

La regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz, ha afirmat que “acceptem aquest reconeixement amb orgull, ja que situa a Castelló en el mapa en una qüestió en la qual aquest govern es deixa la pell com la igualtat”. Ruiz ha insistit que “no escatimem recursos a fer més senzilla la vida a les dones que, a més, han sofert violència masclista”. Finalment, l'edil ha recordat que “per a les víctimes del masclisme és essencial poder tornar a treballar i aconseguir recuperar la seva vida”. 

La licitació de la ‘Escola de matí i vesprada’ està subjecta a unes clàusules de gènere que van passar de ser criteris d'adjudicació a ser obligacions. Segons la baremació, que s'aplica des de 2012, el 10% dels punts són el resultat d'aquestes condicions especials. D'aquesta manera, es té en consideració a les persones amb formació en igualtat d'oportunitats entre dones i homes; també es reconeixen aquells projectes que contractin víctimes de violència de gènere; i, finalment, els contractes que incloguin a dones en llocs de responsabilitat. 

En aquest sentit, Ruiz ha explicat que “el projecte té tres objectius basats en el feminisme: contractar dones víctimes de violència de gènere, promoure que les dones arribin a llocs de responsabilitat en les empreses i, finalment, ocupar persones formades en igualtat de gènere”. El servei s'ofereix a tots els centres educatius de Castelló i assegura un mínim de dos cuidadors per escola. 

Així doncs, aquest servei es tracta d'una escola que té lloc una hora i mitja abans i després de les classes ordinàries. S'ofereix un ambient educatiu i recreatiu per a escolars de 3 a 12 anys amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar de mares i pares.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter