Castelló atén a quasi 500 persones refugiades d'Ucraïna des de l'inici de la guerra

Benestar Social destina més de 100.000 euros en prestacions d'emergència social a 162 famílies per a ajudes d'allotjament i alimentació

General 28 de agosto de 2022 Redacció Redacció
01-03-22 Marco se reune con la Asociación niños de ucrania ANIUKCAS_3

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha atés 489 persones ucraïneses que han arribat a la ciutat des de l'inici de la guerra provocat per l'atac de Rússia el passat 24 de febrer. En aquest mig any de conflicte bèl·lic, els serveis socials municipals han parat atenció a 190 famílies amb 204 menors que han fugit d'Ucraïna a conseqüència de la guerra. De les 489 persones ateses, 216 són dones, 69 homes i 204 són menors d'edat (96 xiquets i 108 xiquetes).

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat tot el treball realitzat des de l'inici del conflicte “per a donar una resposta social ràpida i eficaç a la primera conseqüència d'aquest terrible conflicte com va ser, i està sent, la marxa del país de milers d'ucraïnesos i ucraïneses”. Marco ha recordat que, des del primer moment, “l'Ajuntament de Castelló va activar la taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi per a articular tots els mecanismes de cooperació i posar en marxa tots els recursos municipals possibles per a ajudar a les víctimes d'aquesta guerra”.

En aquests sis mesos, han sigut prop de 500 les persones que han rebut atenció pels serveis socials o a través de l'oficina d'atenció a les persones migrants (Pangea) del Negociat de Convivència Social i Interculturalitat. Es tracta d'atencions de persones i famílies ucraïneses que arriben en cerca d'ajuda i als qui s'informa de procediments a seguir com l'escolarització, empadronament, permís de residència o altres tràmits.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha destacat a més l'augment de les ajudes d'emergència social per a fer front a aquesta crisi humanitària. “Hem destinat més de 100.000 euros a prestacions d'emergència per a ajudes per a allotjament, lloguers, alimentació o escola d'estiu per a famílies refugiades procedents d'Ucraïna des de l'esclat de la guerra”, ha indicat.

Puerta ha recordat a més que el consistori va aprovar un programa temporal per a incorporar a personal destinat als equips d'atenció primària de serveis socials per a poder fer front a aquesta crisi social. En concret, 17 nous professionals de la Psicologia, Integració Social i personal administratiu per a reforçar aquesta atenció fins a final d'any. “L'Ajuntament s'ha bolcat des del primer moment per a garantir l'atenció de les persones refugiades i, fins hui, hem col·laborat ja en l'acolliment d'un total de 489 persones”, ha apuntat. La regidora ha apuntat a més que en aquest període s'han concedit ajudes d'emergència social a 162 famílies.

Te puede interesar
Lo más visto