L'Hospital La Magdalena incorpora la rehabilitació robòtica de membres superiors per a pacients amb dany cerebral

El centre de Castelló és el primer hospital públic d'Espanya que ofereix aquest tractament a través d'un robot d'última tecnologia

Sanitat 29 de agosto de 2022 Redacció Redacció
robot rhb la magdalena

L'Hospital La Magdalena de Castelló de la Plana incorpora la rehabilitació robòtica de membres superiors per al tractament de pacients amb dany cerebral després de la instal·lació d'un dispositiu d'alta tecnologia únic en els centres sanitaris públics de l'estat espanyol.

“Aquest dispositiu ha sigut molt ben acollit pels pacients ja que permet un entrenament funcional, eficaç i personalitzat dirigit a treballar la força muscular i el rang de moviment de les articulacions, entre altres”, explica el doctor Juan Vázquez, especialista en Medicina Física i Rehabilitació del Departament de Salut de Castelló, “a més d'augmentar la motivació i implicació del pacient en la teràpia, a través d'experiències en joc interactiu”, afig.

El robot ha sigut instal·lat en l'àrea de Dany Cerebral de l'Hospital La Magdalena, després de la formació de tot l'equip assistencial en tecnologia de Rehabilitació avançada i el seu maneig es duu a terme a través del personal de Fisioteràpia.

En la posada en marxa del dispositiu robòtic ha participat Zen Koh, cofundador i director general adjunt de Fourier Intelligence, empresa tecnològica radicada a Singapur, juntament amb el doctor Juan; el director de l'hospital La Magdalena, Francisco José Llopis, i la directora d'Infermeria, Pilar Pérez.

Programa intensiu de rehabilitació

Aquest dispositiu forma part del programa intensiu de rehabilitació de la Conselleria de Sanitad dirigit a pacients amb dany cerebral adquirit, entre els quals es troba el tractament del Ictus. En aquest sentit, el doctor Vázquez destaca que “aquesta unitat és peça clau per a proporcionar a aquest col·lectiu de pacients recursos d'alta qualitat i obtindre així millors resultats funcionals, ja que, en augmentar la intensitat de la teràpia, contribueix a reduir la dependència i millora la reinserció social de cada pacient durant la fase crònica del dany cerebral”.

La Unitat de Dany Cerebral Adquirit de l'Hospital La Magdalena està composta per 2 especialistes en Medicina Física i Rehabilitació i 5 fisioterapeutes, a més de personal d'Infermeria i personal tècnic auxiliar en cures d'Infermeria, així com personal zelador de les plantes d'hospitalització i gimnasos. Aquesta Unitat rep també el suport de la resta de l'Hospital a través dels serveis de Medicina Interna, Neurologia, Psicologia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia i Treball Social.

Te puede interesar
Lo más visto