Castelló prepara les estacions d'evacuació davant els possibles episodis de pluges

L'Ajuntament té en marxa 220 equips en el Protocol Municipal davant les pluges

General 29 de agosto de 2022 Redacció Redacció
29-08-2022 Fernando Navarro, Mari Carmen Ribera

L'Ajuntament de Castelló té preparats els sistemes d'evacuació dins del Protocol Municipal davant les Pluges per a fer front a les possibles inclemències meteorològiques. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, i la tinenta d'alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera, han visitat aquest dilluns un dels equips de la Marjaleria al costat de tècnics municipals i responsables de l'empresa concessionària del protocol.

Navarro i Ribera han explicat a veïns de la zona de la Molinera el Protocol davant les Pluges al costat de l'estació d'aigües pluvials d'aquest punt de la Marjaleria.

“La ciutat disposa de 220 equips que tenen una capacitat de 32,8 metres cúbics per segon, una quantitat que se situa per damunt de les condicions establides pel Patricova”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, que ha subratllat que tècnics municipals i de la concessionària realitzen en aquestes últimes setmanes una revisió dels instal·lacions d'evacuació d'acord amb els requisits establits pel protocol municipal.

La tinenta d'alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera, ha apuntat al compromís del govern municipal per "millorar cada any les infraestructures per a permetre una major capacitat d'evacuació d'aigües i optimitzar la resposta davant les fortes pluges".

Els 220 equipaments tenen la comesa d'alliberar aigua de séquies i canals quan es produeixen episodis pluvials. Cal destacar caragols de arquímedes, comportes o grups electrògens. El protocol contempla diverses fases d'activació que inclouen 37 actuacions: la primera és quan es declara la preemergència; la segona està vinculada a la caiguda de més de 10 litres; i la tercera, amb més de 30 litres.

El contracte de manteniment i conservació de les estacions de bombaments d'aigües pluvials té planificada una programació anual de revisió a fi de garantir el seu adequat funcionament davant els episodis de pluges que es produeixen.

D'altra banda, l'Ajuntament té un marxa un servei de neteja en séquies de camins rurals i de l'entorn de la canalització del Barranc de Fraga.

Te puede interesar
Lo más visto