Samuel Falomir : “l’únic debat que s’ha d’obrir és de quina manera millorar la seguretat dels tradicionals bous al carrer”

El secretari general provincial del pspv es desmarca de l’opinió personal de la vicepresidenta del Consell (Compromís) i remarca que les exhibicions taurines tenen garantit el futur a la província i a la Comunitat Valenciana

Cultura 30 de agosto de 2022 Redacció Redacció
e7fea131-5173-46d0-bd2e-7627df88af9d

El secretari general del PSPV de Castelló i alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, es desmarca de l’opinió personal de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, i remarca que les exhibicions taurines tenen garantit el futur a la província i a la Comunitat Valenciana. "Formen part de les nostres tradicions, de les festes populars, i, com sempre hem fet, anem a treballar perquè siguen tan segures com siga possible". En aquest sentit, el dirigent socialista explica que "des del Partit Socialista de Castelló ens situem en la defensa fèrrea d’aquesta tradició, és totalment legal i s'ha avançat considerablement en la protecció de l'animal". "Lamentem que Mas òbriga un debat amb fins electoralistes sense tenir en compte l'opinió dels aficionats".

 

Falomir ressalta que "el debat que devem obrir és de quina manera crear uns festejos més segurs i treballar junt amb les penyes i els voluntaris per a conscienciar a la ciutadania sobre els riscos que comporten els bous al carrer. En els darrers anys hem avançat de manera considerable, i eixa és la línia en la qual continuarem des del PSPV en totes les administracions". El dirigent socialista valora molt positivament les conclusions obtingudes en el dia d'ahir durant la reunió de la Comissió Consultiva dels Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana. "Tenim una normativa seriosa, rigorosa i que funciona. Però hem de continuar millorant la formació per a reduir els riscos".

 

El secretari general provincial es pregunta si Compromís va a prohibir els bous al carrer en Borriol, Betxí, Vistabella i Argelita, municipis on governa. "Si estan en contra dels festejos taurins que ho deixen clar i que no enganyen a la ciutadania".

Te puede interesar
Lo más visto