Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló activa aquest dijous descomptes del 30% en bons de viatge per al transport públic

Els abonaments amb les noves tarifes podran adquirir-se fins a final d'any i podran ser utilitzats fins al 31 de gener de 2023

Economía 31 de agosto de 2022 Redacció Redacció
200820 parada bus(3)

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, aplicarà a partir d'aquest dijous 1 de setembre un descompte del 30% en el Bo 10 Jove i en els bons multiviatge de família nombrosa general i de família nombrosa especial. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament s'acull a les ajudes recollides en el Reial decret llei 11/2022 de 25 de juny, i que podien ser sol·licitades pels consistoris per a reduir el preu dels títols multiviatge i incentivar l'ús del transport públic col·lectiu.

Així, el preu del Bo 10 Jove que té una tarifa de 6,80 euros passarà a ser de 4,75 euros; el bo de família nombrosa general de 10 viatges passarà igualment de 6,80 euros a 4,75 euros; i el bo de família nombrosa especial passarà de 6 euros a 4,20 euros. Junt als descomptes de les tarifes municipals, també s'aplicarà descompte per a tarifes coordinades com el Bo 10 normal (passarà de 8,20 a 5,70 euros) i el Bo 30 dies normal (de 30 a 21 euros).

Els bons amb les noves tarifes podran adquirir-se des d'aquest dijous al 31 de desembre, podent ser utilitzats fins al 31 de gener de 2023. Es tracta d'una reducció finançada pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, d'aquesta manera, l'ajuntament s'acull a la mesura recollida en el Reial decret llei 11/2022 que permet als ens locals sol·licitar ajudes directes per a implantar un descompte del 30% en abonaments del transport urbà. “Una mesura amb la qual busquem incentivar l'ús del transport públic a Castelló i ajudar les famílies, ja que contribueix a pal·liar els efectes derivats de la guerra a Ucraïna que s'estan traduint en augment de preus i dels costos energètics”, ha indicat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat que aquesta mesura “va en la línia de l'aposta del govern municipal per promoure un major ús del transport públic, reduir el del vehicle privat a les ciutats i, en definitiva, fer un pas més cap a la mobilitat sostenible”. “Els descomptes van dirigits a més a les persones joves i a famílies nombroses, ajudant a les butxaques d'aquests col·lectius que ja feien ús dels bons i incentivant el seu ús per altres persones que no venien utilitzant aquesta modalitat de mobilitat per als seus trajectes quotidians”, ha apuntat.

Les noves tarifes s'aplicaran a partir de demà dijous 1 de setembre. Els bons amb descompte podran adquirir-se fins al 31 de desembre d'enguany però podran ser utilitzats fins al 31 de gener de 2023. Per a poder carregar els nous abonaments, les persones usuàries hauran de tindre la targeta sense viatges.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter