Marco trasllada a Faenza la preocupació del sector ceràmic davant la crisi energètica

L'alcaldessa participa en una trobada amb el president de Confindustria Ceràmica i amb la presidenta del Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu

General 02 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
02-09-22 Marco con el alcalde de Faenza y las delegaciones

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest divendres en Faenza en una reunió amb l'eurodiputada Elisabetta Gualmini, actual presidenta del Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu, i amb Giovanni Savorani, president de Confindustria Ceràmica (l'associació homòloga a Ascer), en una trobada al qual també han assistit representants de les ciutats adherides a la Ruta Europea de la Ceràmica.

En aquesta trobada, Marco ha traslladat a Gualmini i Savorani la preocupació per les conseqüències que la crisi energètica està provocant en la indústria ceràmica, que s'assentisca en la seua major part a la província de Castelló i en el sector de la qual treballen molts dels veïns i veïnes de la capital de la Plana. Una problemàtica que, tal com ha explicat, està sent advertida per Ascer (l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics), que preveu duplicar enguany la factura energètica. La reunió ha servit per a realitzar una posada en comú de la situació del sector a Itàlia i a Espanya davant l'encariment energètic i per a fer front comú a Brussel·les.

“Castelló és una ciutat lligada històrica, cultural i econòmicament a la indústria taulellera, que concentra en el seu entorn quasi la totalitat de la producció nacional i en el sector de la qual treballen molts residents de la nostra ciutat i de municipis veïns”, ha explicat Marco. L'alcaldessa ha aprofitat aquest fòrum per a traslladar “la preocupació del sector per les conseqüències derivades per a les empreses, les persones treballadores i per a les famílies”, ja que empra de manera directa a més de 17.000 persones.

L'alcaldessa comença així el curs polític aprofitant la participació de Castelló en la primera assemblea general presencial de la Ruta Europea de la Ceràmica celebrada després de la pandèmia, per a mostrar el seu suport al sector, traslladar a l'eurodiputada i presidenta del Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu i al president de Confindustria Ceràmica la situació que està vivint el sector a la província de Castelló, i aprofitar les sinergies entre tots dos països.  Marco mantindrà pròximament una trobada amb representants del sector a Castelló per a abordar aquesta problemàtica.

Prèviament a aquesta trobada, Marco ha mantingut una altra reunió aquest matí amb l’alcalde de Faenza, Massimo Isola, en la qual han posat en comú la situació que afronten les empreses del sector en tots dos països. Així, Marco ha traslladat la situació que està travessant el sector a Castelló i ha pogut conéixer també els efectes de la crisi energètica global en la indústria ceràmica italiana.

Cal recordar que l'enclavament en el qual se situa Faenza es concentra gran part de la producció del taulell italià, que també està travessant una situació similar al sector a Espanya a causa de l'augment dels costos energètics.


Impuls de la Ruta en fires

Aquesta trobada prèvia amb l'alcalde de Faenza ha servit a més per a estrényer llaços amb la ciutat italiana i col·laborar per a promocionar la Ruta de la Ceràmica en les fires de Cersaie i Cevisama, de manera que aquest itinerari cultural i turístic tinga presència en totes dues cites. Aquestes fires servirien així per a donar a conéixer la Ruta i facilitar que altres municipis de tradició ceràmica puguen sumar-se a la iniciativa i projectar el seu patrimoni.

En la jornada d'aquest divendres, ha tingut lloc també una recepció oficial a l'Ajuntament de Faenza a totes les delegacions assistents a l'assemblea general de la Ruta Europea de la Ceràmica. En aquesta recepció, l'alcalde de la localitat italiana ha fet lliurament d'un obsequi de ceràmica com a record d'aquesta cita.

L'alcaldessa també ha assistit després, al costat de totes les delegacions, a la inauguració del Festival Internacional de Ceràmica i Exposició de Mercat ‘Argillà Itàlia’, en el qual ha visitat els diferents llocs de ceràmica artística.

Te puede interesar
Lo más visto