Orpesa arranca la tercera edició del festival Mar Flamenc amb ‘El bes’ d'Alba Molina

La programació musical va començar a la vesprada, amb el primer dels 'tardeos' en la plaça Major de la mà de Fran Cortés ‘Chiquetete’

03 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
DSC_0123


El municipi d'Orpesa ja està immers en la tercera edició del festival Mar Flamenc, una cita que des d'ahir i fins demà impregnarà la localitat costanera de cante, ball i buleries amb una nodrida programació de concerts, espectacles, tallers, exposicions i nombroses exhibicions.

La jornada va començar ben d'hora amb la inauguració de l'exposició ‘Horitas de dulce’, del fotògraf orpesí Martín Vellón. A la vesprada, la plaça Major va acollir el primer dels 'tardeos' de la mà de l'art de Fran Cortés ‘Chiquetete’, una actuació que va servir per a calfar motors i iniciar una intensa jornada envoltada de flamenc. A la nit, l'activitat es va traslladar a la plaça de bous amb l'espectacle ‘Vida’, de Juan Cortés, en el qual el músic va sorprendre el públic amb matisos i sonoritats per a un nou flamenc des del seu piano de cua.

El moment més esperat d'aquesta primera jornada de festival va arribar amb la cantaora sevillana Alba Molina, que va brindar als seus seguidors un espectacle sota el nom de ‘El beso' en el qual va interpretar un repertori marcat per la fusió dels ritmes andalusos amb el jazz i el pop, encara que deixant cabuda a les seues cançons més populars com ‘Te quiero mucho’ o ‘Verde que te quiero verde’, entre altres.

La nit es va tancar amb Juan de Pilar en el qual l'artista va fer viatjar al públic fins al passat de la seua vida artística per a recopilar les peces que han marcat d'alguna manera la seua vida professional, en el qual no van faltar tocs de jazz, boleros i música clàssica. El festival continua hui amb l'obertura de la fira flamenca en la plaça de l'Església, que comptarà amb exhibicions de sevillanes del Centre Integral de Majors d'Orpesa, gastronomia i un mercat ambulant.

El grup Desandar serà l'encarregat d'iniciar la programació musical d'aquest dissabte i, a la vesprada, agafarà el relleu l'agrupació Jarana amb el segon dels 'tardeos' d'aquesta edició. Els plats forts de l'agenda de hui arribaran a la nit, de nou en la plaça de bous, amb els concerts de Karime Amaya, neboda-neta de la balladora universal més gran i venerada de tots els temps, Carmen Amaya i Remedios Amaya, una de les principals cantaores del nostre país i considerada la millor veu femenina del flamenc. La Meligrana posarà el fermall d'or a aquesta vetlada amb el seu espectacle de flamenc i pop.

Lo más visto