Nomdedéu atribueix l'increment de l'atur d'agost a la finalització de la campanya estival

La xifra de persones desocupades és la menor d'un mes d'agost des de l'any 2008

Economía 04 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
pexels-picjumbocom-461077

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest divendres les xifres d'atur registrat del mes d'agost en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflecteixen un increment de 6.994 persones (+2,02%).

Nomdedéu ha explicat que es tracta d'una xifra que se situa “en els valors habituals que se solen registrar durant aquest mes de l'any degut a la finalització de la campanya d'estiu”. En aquest sentit, en sector serveis ha incorporat a 4.553 persones desocupades, la indústria a 1.520 més i la construcció a 1.208.

No obstant això, el responsable d'Ocupació ha destacat que la xifra de persones desocupades és la menor d'un mes d'agost des de l'any 2008 i, per tant, “la situació del mercat laboral valencià continua sent favorable”.

D'aquesta manera, ha detallat que, respecte al mes d’agost de l’any passat, l’atur a la Comunitat Valenciana s’ha reudit en un 17,87% (76.749 persones aturades menys). De fet, ha afirmat, som la segona autonomia de l'Estat on més ha baixat l'atur durant l'últim any i la tercera amb major increment de persones afiliades a la Seguretat Social (+4,4%).

No obstant això, el director general de Labora ha reconegut que el Consell és conscient de la fragilitat del moment i que el context macroeconòmic a Europa condicionarà l'evolució de l'atur durant els pròxims mesos.

Segons Enric Nomdedéu, el mercat laboral no ha interioritzat de moment l'eventual impacte de la inflació sobre el consum i la producció. “Això ens dona una gran oportunitat per a evitar una recessió econòmica significativa amb efectes sobre l'ocupació”, ha assenyalat. “Si som capaços de limitar ràpidament l'increment dels costos (especialment els energètics) i continuar la senda de desacceleració de la inflació, les expectatives dels agents econòmics es podran sostindre sense impactes negatius sobre l'ocupació”, ha assenyalat.

Finalment, el secretari autonòmic ha assegurat que des de la Generalitat i des de Labora se seguirà bé de prop la situació durant els pròxims mesos. “No tot depén de nosaltres, ha indicat, però definitivament l'enfortiment dels nostres programes d'ocupació i el canvi de model productiu que estem impulsant, són factors de ben segur ens ajudaran a estar millor situats davant el qual puga passar”.

Te puede interesar
Lo más visto